BRT’DE UZLAŞI SAĞLANDI; GREV SONA ERDİ

BRT’DE UZLAŞI SAĞLANDI; GREV SONA ERDİ

SAAT 14:00’TE BRTK’DE 43 PERSONEL İLE KURUM ARASINDA İKİLİ HİZMET AKDİ İMZALANACAK… BAŞBAKAN SUCUOĞLU DA TÖRENDE HAZIR BULUNACAK
BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU: “OLMASI GEREKEN ZATEN BUYDU”
KANAT: “43 PERSONELİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMALARINI SAĞLADIĞI İÇİN BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”
AKTAN: “16 YILDIR KANAYAN YARAYI BAŞBAKANIMIZ TEDAVİ ETTİ”
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) ikinci gününde olan grev, varılan uzlaşı ile sona erdi. Toplu İş Sözleşmesi’nden (TİS) yararlanamayan 43 çalışan, bugün saat 14:00’de yapılacak imza töreni ile TİS kapsamına dahil edilecek. Törene Başbakan Faiz Sucuoğlu da katılacak.
BRT’de 43 çalışanın Toplu İş Sözleşmesi’ne dâhil edilmediği gerekçesiyle dün başlayan grev, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile BRTK Çalışanları Sendikası’nın (Bay-Sen) uzlaşıya varması ile son buldu.
Varılan uzlaşı sonrası Bay-Sen’i makamında kabul eden Başbakan Faiz Sucuoğlu, 43 çalışanın ikili hizmet akitlerinin imzalanması ve Toplu İş Sözleşmesi’ne dahil edilerek bundan doğan haklarını almaları hususunda Savcılık’tan beklenen olumlu görüşün geldiğini duyurdu.
“Bana göre zaten olması gereken buydu ama böyle bir görüşün alınması zorunluluğu doğdu. Haklı çıktık, olumlu görüş gelmesi bizi sevindirmiştir” diyen Sucuoğlu, Sendika’ya ve çalışanlara hayırlı olmasını diledi.
BRT’ye verdiği değerden bahseden Sucuoğlu, önümüzdeki süreçte de problem yaratma değil, çözme niyetinde olacaklarını vurguladı.
Görüşmede konuşan Bay-Sen Genel Başkanı İbrahim Kanat ise, Başbakan Sucuoğlu’na 43 personelin mağduriyetini giderdiği ve emeklerinin karşılığını almalarını sağladığı için teşekkür etti.
Kanat’ın ardından Bay-Sen Basın Sorumlusu Mehmet Aktan da söz alarak, Sucuoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Aktan konuşmasında, “BRT’de 16 yıldır kanayan yarayı Başbakanımız Doktor Faiz Sucuoğlu tedavi etti. Biz Başbakanımızın bunu yapacağını biliyorduk” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 25, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627
Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Üstel şunları vurguladı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), Lübnan ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması (MEB), KKTC’nin MEB’ini ihlal etmektedir ve KKTC Hükümeti olarak bu anlaşmayı reddediyoruz.”

 

Devamını oku
28
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

Başbakan Ünal Üstel, Namık Kemal Lisesi’nde yürütülen tadilat ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen projenin yalnızca bir bina yenilemesi değil, Kıbrıs Türk halkının eğitim mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı. Üstel, öğrencilerin güvenli, çağdaş ve güçlü bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin hükümetin en temel önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

 

 

Devamını oku
2930
12345
Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türk kadınlarına tanınan seçme ve seçilme hakkı, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm dünyadaki demokratikleşme süreçleri ve kadınlar için çığır açıcı bir reformdur.

 

Devamını oku
6
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirerek hem güncel ekonomik gelişmeleri hem de Ankara temaslarının sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya bölgedeki birçok kurum ve örgütün temsilcileri katıldı.

 

Devamını oku
7
Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;

 

 

Devamını oku
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

EasyDNNNewsCalendar

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234