BAŞBAKAN ERSAN SANER “RAUF RAİF DENKTAŞ PARKI” AÇILIŞINA KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER “RAUF RAİF DENKTAŞ PARKI” AÇILIŞINA KATILDI

Akçay’da, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın adına düzenlenen parkın açılışı yapıldı. 
Açılış töreninde, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 
Törende Akçay Muhtarı ve Rauf Raif Denktaş Vakıfı Komitesi adına konuşan Uğur Dereliköylü, projenin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunduklarını anlatarak, destek verenlere teşekkür etti. 
Rauf Raif Denktaş Vakfı adına konuşan Orhan Kürşat da, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın adının yaşatılması için belli süreçlerden geçildiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
Başbakan Ersan Saner , “Denktaş” isminin KKTC ile özdeşleştiğini belirterek, KKTC’de herkesin Denktaş’a sevgi ve saygı duyduğunu ifade etti. 
Başbakan Saner, “Tamamen bir lider olarak halkının sevgisini kazanmış, bu uğurda birçok noktada ailesinden büyük fedakarlıklar göstererek görevde olduğu süre içerisinde, birçok acıyı yaşamasına rağmen, hiçbir zaman inandığı davadan vazgeçmemiş ve davası uğruna kanının son damlasına kadar savaşarak, ülkesini savunan bir lider olmuştur” dedi. 
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Avukat kişiliği ile davasını savunmasının unutulmaz olduğunu belirten Başbakan Saner, “Hükümet olarak onun ortaya koyduğu ilkeleri yaşatmak için, iki egemen eşit devlet statüsünde, onun da inandığı noktada yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 
Başbakan Saner, park projesinin, tam bir yerel yönetim iş birliği içerisinde yapıldığını söyledi ve destek verenlere teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından park projesinin hayat bulmasında destek verenlere teşekkür plaketleri verildi. Ardından parkın açılışı gerçekleştirildi. 

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 17, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
Cevdet Yılmaz’ı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel Ercan Devlet Havalimanı’ndan uğurladı.

Cevdet Yılmaz’ı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel Ercan Devlet Havalimanı’ndan uğurladı.

Başbakan Ünal Üstel’in de katılımı ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Türkiye Eski Meclis Başkanı ve Başbakanlarından Binali Yıldırım, bir değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Devamını oku
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

EasyDNNNewsCalendar

«Ekim 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789