BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU, GÜNSEL ÜRETİM TESİSLERİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU, GÜNSEL ÜRETİM TESİSLERİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, GÜNSEL Üretim Tesisleri’ni ziyaret etti.

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, GÜNSEL Üretim Tesislerini ziyaret ederek GÜNSEL’in ilk modeli B9 ile test sürüşü gerçekleştirdi. Başbakan Sucuoğlu’na Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel eşlik etti. Başbakan Sucuoğlu, seri üretim çalışmaları hakkında da detaylı bilgi aldı.

Seri üretim çalışmalarında son aşamaya gelen ülkemizin yerli otomobili GÜNSEL, ilk modeli B9 ile dün Londra’da açılışı yapılan elektrikli otomobil fuarı “London EV Show”da dünya vitrinine çıktı. 14-16 Aralık tarihlerinde üç gün boyunca devam edecek fuarda GÜNSEL, KKTC bayrağı altında dünya devleriyle yan yana gelmiş oldu.  

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu: “GÜNSEL, KKTC’de hayata geçen en önemli atılımdır.”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili GÜNSEL ile gurur duyduklarını ifade eden Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, GÜNSEL’in kuruluş aşamasından bu yana geçen kısa süre içinde çok büyük bir yol kat ettiğini belirtti. Başbakan Sucuoğlu, “GÜNSEL ile KKTC’de araba üretiminin ve teknolojisinin geldiği nokta bizlere gurur veriyor” dedi.

Yakın Doğu Oluşumu’nun girişimi ile kurulan GÜNSEL’in, ülke ekonomisine ve istihdamına sağladığı katkıdan bahseden Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, “GÜNSEL ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çok büyük bir adım atıldı. Londra’da gerçekleşen London EV Show’da KKTC bayrağı altında GÜNSEL markasının sergilenmesinin bizlere verdiği gurura paha biçilemez” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerine de bir seslenen Başbakan, “Avupa’da yaşayan Kıbrıs Türklerinin London EV Show’u ziyaret ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ne kadar güzel şeylerin olduğunu gözleriyle görmelerini isterim. Londra’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı altında GÜNSEL ile oradayız” dedi.

“Başta, şu anda GÜNSEL B9 ile birlikte Londra’da olan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel olmak üzere GÜNSEL’in üretilmesinde emeği geçen herkese ülke adına teşekkür ediyorum” diyen Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, “GÜNSEL, KKTC’de hayata geçen en önemli atılımdır. Seri üretimle birlikte hızlı bir şekilde on binlerce araba üretilecek. Böylelikle ülkemizin ekonomisi, istihdamı ve aynı zamanda prestiji daha da ileriye gidecek” ifadesini kullandı. 

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 16, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

Devamını oku
78910
11121314

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, “BİRLİKTE ÜRETİYORUZ" ETKİNLİĞİNE KATILDI…

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KARŞI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ”

Devamını oku
15

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

Devamını oku
1617

Üstel: “KKTC’nin TDT Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı düzeyinde temsili dış politikamızın başarısıdır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesinin, hükümetin Türkiye’nin desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın sonucu olduğunu belirtti.

Devamını oku
18192021222324
25262728293031
1234567

EasyDNNNewsCalendar

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567