BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU 15 OCAK DR. FAZIL KÜÇÜK İÇİN ANMA MESAJI YAYIMLADI

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU 15 OCAK DR. FAZIL KÜÇÜK İÇİN  ANMA MESAJI YAYIMLADI

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU’NUN 15 OCAK DR. FAZIL KÜÇÜK’Ü ANMA MESAJI

          

Kıbrıs Türk Halkı′nın Özgürlük Mücadelesi Lideri, bir halk adamı, bir doktor, bir gazeteci, bir politikacı ve her şeyden önemlisi fedakar, çağdaş, özgürlükçü bir Kıbrıs Türkü olan Dr. Fazıl Küçük′ü 38′inci ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

 

Dr. Fazıl Küçük'ün Kıbrıs Türk Toplumunun varoluşu için vermiş olduğu mücadelesi, Kıbrıs'ta tarihin akışını değiştirmiş, Kıbrıs Türk halkının kaderine yön vermiştir. Kıbrıs Türklerini topyekün yok etmek ve adayı Yunanistan’a bağlamak amacıyla ada genelinde başlatılan Rum saldırıları ile Kıbrıs Türkleri hor görüldüğü, haklarının gasp edildiği, umutsuzluklarla dolu acılı ve çok karanlık günlerin yaşandığı bir dönemde Dr. Fazıl Küçük, bu zor, en umutsuz anlarda büyük bir görev üstenerek örgütlenmenin, kararlılıkla mücadele etmenin gerekliliğini halkına anlatmayı, halkını en iyi şekilde yönlendirerek harekete geçirmeyi başaran bir lider olmuştur. Hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü, bağımsızlığı ve güvencesi uğruna adamış ve mücadele yıllarındaki sıkıntıları cesareti, kararlılığı ve inancı ile aşarak Kıbrıs Türkü’ne ilham ve güç vermiştir. Dr. Fazıl Küçük,  Kıbrıs Türk halkının içinden çıkan, halkını çok iyi tanıyan, ilk nefesinden son nefesine kadar halkı için varolan unutulmaz bir liderdir. Mücadele yıllarında O’nun Kıbrıs Türk Toplumu için yapmış olduğu fedakarlıklar büyük bir minnetle anılmaktadır. Dr. Küçük köy köy gezerek birebir halkın sorunlarını dinlemiş, hiçbir ücret istemeden hekimlik hizmeti vermiş, gerek mücadele yıllarında gerekse de diğer dönemlerde toplumun her kesiminden insan ile yakın ilişkiler kurarak halkın güç kaynağı olmuştur. Halkın tüm kesimlerin büyük saygı duyduğu ve her konuda güvendiği Dr. Küçük′ün mücadele azmi yeni nesillere en ayrıntılı şekilde anlatılmalı, daima örnek alınmalıdır. Bugün aydınlık, refah, özgür ve demokratik bir ülkede yaşıyorsak bunun temellerini Dr. Küçük atmıştır..O’nun ilkeleri, idealleri bugün bizlere ışık tutmakta ve bizlere bıraktığı en büyük manevi mirasıdır. "Türkiye için hayati olduğu kadar şeref ve haysiyet meselesi olan Kıbrıs davası, Türkiye'siz hiçbir zaman halledilemez ve edilemeyecektir." sözlerini şiar edinerek çalışıyoruz. O`nun Kıbrıslı Türklerin Kıbrıslı Rumlarla tamamen eşit olduğu anlayışıyla bugün halen Kıbrıs Sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulma yolunda çabalarımız sürerken, Dr. Küçük`ün ideolojisi halen bugün yolumuza yön vermektedir.

 

Bu anlamlı günü idrak ederken, Dr. Küçük’ün Devletimizi yüceltmek uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak vermiş olduğu hizmetleri asla unutmayacağımızı unutturmayacağızı bir kez daha vurgulamak isterim. O’nun bizlere emanet ettiği K.K.T.C.’ne her koşulda sonsuza dek sahip çıkacağımıza ve yaşatacağımıza söz verirken, onun yüce hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Aziz ruhu şad olsun.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 14, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627
Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Üstel şunları vurguladı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), Lübnan ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması (MEB), KKTC’nin MEB’ini ihlal etmektedir ve KKTC Hükümeti olarak bu anlaşmayı reddediyoruz.”

 

Devamını oku
28
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

Başbakan Ünal Üstel, Namık Kemal Lisesi’nde yürütülen tadilat ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen projenin yalnızca bir bina yenilemesi değil, Kıbrıs Türk halkının eğitim mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı. Üstel, öğrencilerin güvenli, çağdaş ve güçlü bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin hükümetin en temel önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

 

 

Devamını oku
2930
12345
Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türk kadınlarına tanınan seçme ve seçilme hakkı, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm dünyadaki demokratikleşme süreçleri ve kadınlar için çığır açıcı bir reformdur.

 

Devamını oku
6
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirerek hem güncel ekonomik gelişmeleri hem de Ankara temaslarının sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya bölgedeki birçok kurum ve örgütün temsilcileri katıldı.

 

Devamını oku
7
Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;

 

 

Devamını oku
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

EasyDNNNewsCalendar

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234