BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanını kabul ettiği gün olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” vesilesiyle, ülkemizin her köşesinde özveriyle görev ifa eden tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutlamak istiyorum. Öğretmenlik hiç şüphesiz en fazla sabır, hoşgörü ve fedakarlık gerektiren mesleklerdendir. Bu mesleği seçen bir öğretmenin, Atatürk İlke ve Devrimlerini benimsemiş, ülkesine inançla bağlı, manevi ve kültürel değerlerimize ise özenle sahip çıkması gerekmektedir. Öğretmenler, çocuklarımız ve geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bir çocuğun aile ortamı dışında mutlu ve huzurlu olması gereken en önemli ortamın okulu ve örnek alabileceği en önemli birey öğretmenidir. Bu bakımdan bir çocuk için ailesi kadar onu koruyan, kollayan en doğru ve güzeli öğreten öğretmeninin yeri çok özeldir. Özellikle günümüzde çocuklarımızın birçok tehlikeye karşı daha fazla korunmaya ihtiyaçları vardır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu madde, alkol, sigara kullanımı gibi kötü alışkanlıklar ve teknolojinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan bağımlılıklar bulunmaktadır. Genç nesillerin tüm bunlardan uzak durmasının ancak eğitim yoluyla mümkün olduğunu, ve tüm kötü alışkanlıklarla mücadelede hepimize görev düştüğü gibi en büyük görevin öğretmenlere düştüğü inancındayım.

Hükümet olarak, eğitim sistemini yapılandırmaya yönelik bugünün ihtiyaç ve koşullarına göre alt yapı eksikliklerinin süratle giderilmesi yönünde adımlar atılmıştır. Bu yöndeki çalışmaları yürütmek ve sonuçlandırmak önümüzdeki dönemde de hükümetimizin en temel politika ve hedefleri arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 23, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

Devamını oku
78910
11121314

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, “BİRLİKTE ÜRETİYORUZ" ETKİNLİĞİNE KATILDI…

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KARŞI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ”

Devamını oku
15

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

Devamını oku
1617

Üstel: “KKTC’nin TDT Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı düzeyinde temsili dış politikamızın başarısıdır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesinin, hükümetin Türkiye’nin desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın sonucu olduğunu belirtti.

Devamını oku
18192021222324
25262728293031
1234567

EasyDNNNewsCalendar

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567