BAŞBAKAN DT. ÜNAL ÜSTEL GAZİMAĞUSA KARA SINIR KAPILARINI ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN DT. ÜNAL ÜSTEL GAZİMAĞUSA KARA SINIR KAPILARINI ZİYARET ETTİ

Hükümetin ilk icraatı kara sınır kapılarındaki geçişleri kolaylaştırmak olacaktır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC kara sınır kapılarına gelenlerin bir devlete geldiğini hissedecekleri nokaya getirileceğini söyledi.

Başbakan Üstel, Lefkoşa'nın ardından kara sınır kapılarındaki incelemelerine Beyarmudu, Akyar ve Derinya sınır kapılarıyla devam etti.

Hükümetin ilk icraatının kara geçiş noktalarından geçişleri kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Başbakan Üstel, “Kapılarımızdan KKTC’ye geçecek olanlar sınır kapımıza geldiği zaman geçiş noktalarımızı bir devlete geldiklerini görebilecekleri düzeye çıkaracağız”dedi. 

Kara sınır kapılarındaki incelemeler sırasında Başbakan Üstel’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Ahmet Savaşan ve Alişan Şan, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Gazimağusa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete, Dışişleri Konsolosluk İşleri Müdürü, Gümrük Müdürü, Karayolları Dairesi Müdürü de eşlik etti.

 -Çete: "Yapılacak yeni düzenlemelerle geçişlerdeki sıkıntı ortadan kalkabilir"

Başbakan Ünal Üstel’e bölgedeki sınır kapıları hakkında bilgi veren Gazimağusa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete, özellikle Beyarmudu kapısında bazı sıkıntılar yaşadıklarını araçların direksiyonları sağda kabinlerin solda olduğunu belirtti. Bunun giriş ve çıkışlarda hızlı geçişleri engellediğini ifade eden  Çete, bölge halkının da yardımları ile bölgede çalışma başlattıklarını ve kabinlerin kenarlardan orta bölüme alınması için planlama inşaat dairesinin bu proje üzerinde çalıştığını belirtti.

Batı kapısında ise ara bölgede bulunan tarım ve hayvancıların zorunlu ihtiyaçlarını gidermek üzere giriş çıkış yapıldığını anlatan Çete, ana kapıda günlük 3 bin, batı kapısında da 350 giriş çıkış olduğunu kaydetti. 

Çete, bölgede yapısal düzenleme olması halinde sorunun giderileceğini ancak İngiliz Üstler Bölgesine düşen köprünün genişletilmesi halinde sorunsuz giriş çıkışların olacağına dikkat çekti.

Gazimağusa’ya bağlı Derinya sınır kapısı hakkında Başbakan’a bilgi veren Çete, kapıdan 1500 giriş ve 1500 de çıkış yaptığını belirtti. 

Akyar sınır kapısında ise sadece personel sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

-Edip: "Projenin hızlandırılmasını bekliyoruz" 

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise bölgede son dönemlerdeki yoğun geçişler nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. 

Bölge halkının yanı sıra geçiş yapanların sıkışıklıktan dolayı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Edip, “projenin hızlandırılması halinde geçişler artacaktır. Köprü konusunda da çalışmanın tamamlanması ile birlikte bölge haklına müjde verilebileceğiz” dedi.

 -"Sınır kapıları için gerekli ne ise yapılacak"

Başbakan Ünal Üstel, göreve gelmeden önce ve geldikten sonra da halkımızın en büyük şikayetlerinden bir tanesinin kara sınır kapılarındaki giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluklar olduğunu belirtti.

Beyarmudu kara sınır kapısının önemine değinen Üstel, Larnaka Havalimanı’nın yakınlığı dolayısıyla kapıya bir değer kattığını söyledi. 

Sınır kapısının en hareketli kapılardan birini oluşturduğunu ifade eden Üstel, “Sorunları birlikte çözmek için yetkililer ile yerinde görmeye geldik. Polis Teşkilatımız ile Belediye Başkanımızdan aldığımız bilgiler ışığında daha önceden çalışmasına başlanılan projeyi hızlandırıp süratli bir şekilde çözeceğiz. Bu sürüncemede bakılacak konu değildir. Hükümet bu konularda duyarlıdır. İlk icraatlarımızdan bir tanesi kara giriş kapılarındaki düzenlemeyi yaparak giriş çıkışları sağlamaktır. Gerekli yerlerde personel veya kabin artırımına da gideceğiz” dedi. 

-"Pazartesi sınır kapıları ile ilgili çalışma hemen başlayacaktır"

Bugün gün boyunca gezdikleri kara sınır kapılarında insanlarımızın zaman zaman dile getirdikleri sıkıntıları yerinde gördüklerini ifade eden Üstel, Pazartesi’nden itibaren oluşturulan komisyonda sorunları masaya yatırıp çözeceklerini belirtti.

Print
Yayınlanma tarihi: May 21, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
12
Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Başbakan Ünal Üstel, Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

 

"HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTARAK ADANIN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

 

Başbakan Ünal Üstel, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte uzun süredir devam eden ve 2012 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugüne kadar hayata geçirilemeyen Lapta Huzurevi ve Gençlik Kampı Yolunda incelemelerde bulundu.

 

Devamını oku
3
Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

Başbakan Ünal Üstel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı…

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili, Müslüman alemi için büyük bir manevi öneme sahiptir. Bu mübarek gecede, halkımızın dualarının kabul olmasını, kalplerimizin huzurla dolmasını temenni ediyorum.

 

Devamını oku
4
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMINI KABUL ETTİ

 

Başbakan Ünal Üstel, İskoçya’da düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda 41 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci olan KKTC Taekwondo Milli Takımı sporcularını Başbakanlık Şeref Salonu’nda kabul etti.

 

Devamını oku
567
8910
Başbakan Ünal Üstel, Kurudere Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

Başbakan Ünal Üstel, Kurudere Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

 

"HEDEFİMİZ, HALKIMIZIN HER BÖLGEDE GÜVENLİ VE KONFORLU ŞEKİLDE YOLCULUK YAPMASI"

 

Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte, uzun yıllardır birçok kazanın yaşandığı Kurudere Kavşağı’nda incelemelerde bulundu.

 

Devamını oku
11121314
15161718192021
22232425262728
293012345