BRTK 58’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR… BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU, ÖZKURT’U KABUL ETTİ

BRTK 58’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR… BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU, ÖZKURT’U KABUL ETTİ

KURUM MÜDÜRÜ MERYEM ÖZKURT, KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA, DEVLET VE HÜKÜMET YETKİLİLERİ İLE SİYASİ PARTİLERE BAŞLATTIĞI ZİYARETLERİ SÜRDÜRDÜ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 58’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Kurum Müdürü Meryem Özkurt, kuruluş yıldönümü dolayısıyla, devlet ve hükümet yetkilileri ile siyasi partilere başlattığı ziyaretleri dün de sürdürdü.

Ziyaretler çerçevesinde, Başbakan Faiz Sucuoğlu, BRT Müdürü Meryem Özkurt’u kabul etti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Özkurt’u kabulünde, BRT’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen 58 yılın, Kıbrıs Türk halkının nereden nereye geldiğini gösterdiğini söyledi.

Sucuoğlu, Kıbrıs Türk halkının mücadele yıllarında BRT vasıtasıyla bilgiye ulaştığını belirterek, “1963’ten bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum çünkü BRT, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için ve Kıbrıs Türk halkı için olmazsa olmazdır” dedi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nu, 24 Aralık’ta düzenlenecek kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna davet etti.

Meryem Özkurt, ziyarette Başbakan Sucuoğlu’na BRT ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Özkurt, pandemi döneminde BRT personelinin özverili çalışmalarından da bahsetti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu da “BRT bizim kıymetlimiz, aslında bu 58 yıl, Kıbrıs Türk halkının nereden nereye geldiğine paralellik gösteriyor” dedi.

Sucuoğlu, “Teknikten anlayan tekniker büyüklerimizin ‘Bayrak’ anonsuyla, başladığı ve şu anda tüm Kuzey Kıbrıs’a, Türkiye’ye ve çevre ülkelere, yurt dışındaki soydaşlarımıza hitap eden bir kurum haline geldi. 1963’ten bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum çünkü BRT, KKTC için ve Kıbrıs Türk halkı için olmazsa olmazdır” dedi.

Başbakan Sucuoğlu, mücadele yıllarında Kıbrıs Türk toplumunun BRT vasıtası ile bilinçlendirildiğini ve 60’lı 70’li yıllarda halkın kantonlar şeklinde adanın çeşitli bölgelerine hapsedildiği dönemlerde, bilgilerin hep Bayrak Radyosu’ndan alındığını söyledi.

Sucuoğlu, “BRT eşittir Kıbrıs Türkü’nün mücadelesi ve ta kendisi… Bundan dolayı ben önümüzdeki süreçte nice 58 yıllar diliyorum… BRT’nin en üst seviyede her türlü olanağın sağlanması suretiyle, halka verdiği hizmet kalitesini ve hizmet çeşitliliğini artırmasını diliyorum” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 21, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
345
Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

 

Yarın Adıyaman’da görülecek, Şampiyon Meleklerimiz de dahil olmak üzere 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında kamu görevlilerine ilişkin duruşma öncesinde, Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet bugün Adıyaman’a hareket etti.

 

Devamını oku
6789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567