BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU AYVASIL ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU AYVASIL ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDI

Kıbrıs Türk halkının mücadele yıllarında, Ayvasıl köyünde  katledilen 21 Kıbrıslı Türk, Türkeli köyündeki Ayvasıl Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.
Anma törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, 39.Tümen Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün’ün yanı sıra bazı milletvekilleri, askeri erkan ve dernek temsilcileri katıldı.

Print
Yayınlanma tarihi: Ara 22, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

Rum Yönetimi makamlarının,  KKTC’de Rumlara ait eski mülkleri sözde yasa dışı şekilde istismar edenleri hedef alan yeni bir tutuklama dalgasını başlatması ile ilgili değerlendirme aşamasında olunduğu haberleri üzerine Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasıdır..

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yer alan ve mülkiyet meselesi devam eden taşınmazlar üzerinden başlatmaya hazırlandığı yeni tutuklama ve kovuşturma dalgası, açıkça siyasi saiklerle yürütülen, hukuka aykırı ve düşmanca bir girişimdir.

 

 

Devamını oku
311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678