BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU’NUN CEMALİYE HOCAOĞLU’NUN VEFATI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU’NUN CEMALİYE HOCAOĞLU’NUN VEFATI DOLAYISIYLA  MESAJ YAYINLADI

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU’NUN CEMALİYE HOCAOĞLU’NUN VEFATI DOLAYISIYLA  MESAJ YAYINLADI

Başbakan dr Faiz Sucuoğlu Baf, Limasol ve Girne'nin çok tanınmış isimlerinden, sağlık camiasının 'Sister Cemaliye'si  olarak bilinen Cemaliye Hocaoğlu’nun  yaşamını yitirmesinden dolayı bir mesaj yayınladı.

 Başbakan mesajında şöyle dedi :

Ülkemizin çok değerli  başhemşirelerinden, sağlık camiasında ‘Sister’ olarak anılan Sayın Cemaliye Hocaoğlu’nun vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.

Sayın Hocaoğlu, varoluş mücadelemiz içerisinde büyük kahramanlıklar göstererek yer almış, 1974 Mutlu Barış Harekatı öncesi ve sonrasında hemşirelik ve başhemşirelik görevleriyle simgeleşmiş, insanımıza özveriyle uzun yıllar hizmet etmiştir. Bunun yanında gerek Sağlık Bakanlığı Müdürlüğü görevinde gerekse Ulusal Birlik Partisi Girne Kadın Kolları Başkanlığı görevlerinde de bulunarak Kıbrıs Türk Toplumuna değerli hizmetlerini sürdürmüştür.

 Cemaliye Hocaoğlu ülkemize uzun yıllar vermiş olduğu değerli hizmetleriyle, meslek yaşantısındaki başarılarıyla ve öncü bir kadın olarak sevilen ve sayılan kişiliğiyle her zaman takdirle anılacak, daima hatırlanacaktır.

Merhumeye Allah’tan rahmet, başta evlatları Mevhibe ve Cem olmak üzere, tüm yakınlarına, halkımıza ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.                                

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 8, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345