BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MECLİS BAHÇESİNDE ATATÜRK, DR. KÜÇÜK VE DENKTAŞ’IN BÜSTLERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MECLİS BAHÇESİNDE ATATÜRK, DR. KÜÇÜK VE DENKTAŞ’IN BÜSTLERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MECLİS BAHÇESİNDE ATATÜRK, DR. KÜÇÜK VE DENKTAŞ’IN BÜSTLERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Cumhuriyet Meclisi binasının bahçesine, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) katkılarıyla yapılan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıslı Türklerin Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstlerinin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Zorlu Topaloğlu yanında  bakanlar, milletvekilleri, muharip dernekler ve vatandaş da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Lefkoşa Türk Lisesi (LTL) öğrencilerinden Mert Kazık “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiiri, Emire Arseven ve Tılsım Kabaali “Liderimiz Dr. Fazıl Küçük” isimli şiiri, Batuhan Serbülent Eker ise “Benim İki Bayrağım Var” adlı şiiri okudu. Açılış konuşmalarıyla süren törende, sinevizyon gösteriminin ardından büstlerin açılışı gerçekleştirildi.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 12, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:
«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.

Devamını oku
30123

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları neticesinde bir naaşa daha ulaşıldı.

Devamını oku
4
5

BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI

Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmaları neticesinde bugün bir naaşa daha ulaşılmıştır.

Devamını oku
6

ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde ulaşılan iki naaşın kimlik tespitine yönelik DNA çalışmaları tamamlandı.

Devamını oku
78

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, CUMHURİYET MECLİSİ’NDE KONUŞTU…

“HEDEFİMİZ GENÇLERİN KÖYLERİNDE KALMALARINI SAĞLAMAK”

Devamını oku
9

ÜSTEL: “ATTIĞIMIZ HER ADIM ÜLKEMİZİN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİNDİR”

ATEŞLİ SİLAHLAR VE PATLAYICI MADDELER YASALARINDA KARARLI ADIM

ÜSTEL: “ATTIĞIMIZ HER ADIM ÜLKEMİZİN VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİNDİR”

ŞEVKETOĞLU: “GEÇMİŞTE BİRÇOK BAŞBAKANIN UZAK DURDUĞU KONUDA ÜSTEL KARARLI BİR ADIM ATTI”

Devamını oku
10
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “OPTIMUS PRIME’IN GÖREV SÜRESİ TAMAMLANDI”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “OPTIMUS PRIME’IN GÖREV SÜRESİ TAMAMLANDI”

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Başçeri ile birlikte, Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından arama çalışmalarını yürüten Optimus Prime gemisinde, Derinsu Su Altı Mühendislik firması yetkilisi Okan Taktak, gemi kaptanı ve görevli personelle bir araya geldi.

 

Devamını oku
11
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678