BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "KKTC'YE YATIRIM YAPANLAR VE YAPMAK İSTEYENLER RAHAT OLSUN"

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "KKTC'YE YATIRIM YAPANLAR VE YAPMAK İSTEYENLER RAHAT OLSUN"

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin mülkiyet konusunda bireyleri hedef almaya başlayan ve birer insan hakları ihlaline dönüşen sindirme hareketlerine yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

"ANAYASA GEREĞİ TÜM TAPULAR DEVLET GÜVENCESİ ALTINDADIR"

"KKTC'YE YATIRIM YAPANLAR VE YAPMAK İSTEYENLER RAHAT OLSUN"

Başbakan Ünal Üstel basına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Kıbrıs Türk Halkı'nı sindirmek için son dönemlerde başvurduğu insan hakları ihlalleri ile dolu uygulamaları kınıyor ve yakından takip ediyoruz.

KKTC ekonomisinin gelişimini sabote etmeye yönelik bu sindirme hareketleri ülkemize gelen yatırımların önünü kesme gayretinden başka bir şey değildir.

Bir yandan uluslararası alanda girişimler yaparken, diğer yandan da uzman hukukçularımızla gayrı hukuki bu uygulamaları ortadan kaldırmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Bu süreçte inşaat sektörü temsilcilerimizle de sürekli istişare içerisinde yürüyoruz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yatırım yapanlar ile yapmak isteyenler müsterih olmalıdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti ve hükümeti verilen her tapunun sonuna kadar arkasındadır. Unutulmamalıdır ki anayasa gereği tüm tapular devlet güvencemiz altındadır.

Özetle biz her tapunun da ülke yasalarımıza uygun şekilde yapılan her yatırımın da arkasındayız.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarihin hiçbir döneminde sindiremediği, yok edemediği Kıbrıs Türk Halkı'nı buna bezer politikalarla da asla sindiremeyecektir.”

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 24, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
303112345
678

Hükümet, sendikaların önerdiği maddelerin dikkate alınarak, hazırlanan yeni tasarının bugün Mecliste görüşüleceğini açıkladı…

“TASARININ, GENİŞ BİR MUTABAKATLA HERKESİN ÜZERİNDE UZLAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE GEÇİRİLMESİ HEDEFİNDEYİZ”

Devamını oku
9101112
13141516

Üstel: “AB kurumlarını, Kıbrıs Türk halkının haklarına, iradesine ve eşit statüsüne saygı göstermeye davet ediyoruz"

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen son Türkiye raporunda Kıbrıs Türk halkına ilişkin değerlendirmelere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Devamını oku
1718
KKTC Başbakanı Üstel, ADF'de Kıbrıs Türkü'nün yaşadıklarını dünyaya anlattıklarını söyledi

KKTC Başbakanı Üstel, ADF'de Kıbrıs Türkü'nün yaşadıklarını dünyaya anlattıklarını söyledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF), ülkesi açısından çok önemli ve kendileri için dünyaya açılan kapı olduğunu, Kıbrıs konusunu anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

 

Devamını oku
19
20212223242526
27282930123
45678910