BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJI

Kıbrıs Türk halkını yok olmaktan kurtarıp,kendi devlet çatısı altında özgür bir yaşama kavuşturan  20  Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın 48. Yıl dönümünü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’ndan bugüne tam 48 yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Tarihi süreçte Kıbrıs Türk Halkı olarak varoluş adına çok zor ve unutulması mümkün olmayan dönemlerden geçtik. Tüm umutlarını yitirmiş durumdaki bu halk, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin “Garanti ve İttifak Anlaşmalarından” doğan hukuki hakkını kullanarak adaya müdahale etmesiyle yok olmanın eşiğinden dönmüştür. Kıbrıs Barış Harekatı ile, adada Kıbrıs Türklerinin yok edilmesinin önüne geçilmiş, can ve mal güvenliği sağlanmış, bu coğrafyada yeniden barış ve huzur ortamı tesis edilmiştir.

Kıbrıs Türklerinin can ve mal güvenliğini sağlayan  20 Temmuz Barış Harekatı tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu günün anlam ve önemi hepimiz için çok büyüktür. Barış Harekatı ile Kıbrıs Türk Halkı yok olmaktan kurtularak kendi egemen devlet çatısı altında, kendi kimliğinde ve güven ortamında hak ettiği şekilde bir yaşama kavuşmuştur. Kıbrıs Türkleri, geçmişte yaşadığı acı ve sıkıntılara rağmen her fırsatta Kıbrıs konusunda yapıcı ve olumlu tavrını ortaya koymuş, önüne konan anlaşmalara yaklaşımı ve müzakere masalarında göstermiş olduğu yapıcı çaba ile bu husustaki iyi niyetli ve tutarlı tavrını tüm dünya kamuoyuna kanıtlamıştır. Ancak ne yazık ki, Rum tarafının “Megali İdea” hayali ile şekillenen uzlaşmaz ve Kıbrıs Türkü’ne var olma hakkı tanımayan tutumu adil ve kalıcı bir çözümü mümkün kılmamıştır. Bu olumsuz tavırda  Birleşmiş Milletler’in “tarafsızlık” ilkesinde göstermiş olduğu zafiyetin etkisi de büyüktür. Son günlerde dünyamızda yaşanan gelişmeler, Kıbrıs Barış Harekatı’nınhayati önemini bizlere bir kez daha göstermiştir. Ukrayna’da yaşananlar Avrupa’da bir kez daha savaş sirenlerinin çalınmasına neden olurken, BM ve AB gibi organizayonlar, önceden vermiş oldukları tüm sözler ve taahhütlerine rağmen Ukrayna’da masum insanların ölümüne sadece şahitlik etmektedirler. Aynı daha önce Bosna Hersek’te olduğu gibi. Binlerce yaşlı, kadın ve çocuğun hayatını kaybetmesine ya da evlerinden, ülkelerinden göç etmesine ne yazık ki bir dur diyen henüz çıkmadı. İşte bu durum bizlere, Anavatan Türkiye’nin varlığının bizler için ne kadar büyük bir değer olduğunu bir kez daha anlatmaktadır.

Bundan sonra şartlar ne olursa olsun, her Kıbrıs Türkünün en asli görevi büyük acılarla ve fedakarlıklarla elde edilen bu vatana sahip çıkarak devletimizi her daim korumak ve yüceltmektir.

Geçen  48  yılda Kıbrıs Türk halkı, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve işbirliği ile her türlü haksız baskı ve izolasyona rağmen imkanlarını zorlayarak büyük ilerlemeler katetmiştir. Anavatan’ın desteğini her zaman yanımızda hissetmek bizlere büyük güven vermektedir. Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’nin sarsılmaz bağlarla bağlı ilişkilerinin önemi çok büyüktür .Anavatan Türkiye’nin destekleri ile başta ekonomi olmak üzere her alanda ülkemizi kalkındırmaya yönelik çabalarımız sürmektedir.

           

            Bu duygu ve düşüncelerle, tüm varlığını halkına ve varoluş mücadelesine adayan merhum liderlerimiz Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ı, ayrıca dönemin T.C. Başbakanı Bülent Ecevit’i saygı ile anarım. Kıbrıs Türk Halkı için kahramanca savaşarak özgür bir yaşama kavuşmamız uğruna canlarını ortaya koyan Mücahit ve Mehmetçiklerimize, güç ve desteğini bizden asla esirgemeyen Anavatan Türkiye’ye minnet ve teşekkürlerimi iletirken, Aziz Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anar, bu anlamlı günün coşkusunu paylaşan tüm halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 19, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829301
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL  ESKİ ERCAN HAVALİMANI’NDA DÜZENLENEN TEKNOFEST KKTC’Yİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ESKİ ERCAN HAVALİMANI’NDA DÜZENLENEN TEKNOFEST KKTC’Yİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ünal Üstel "Kıbrıs Türk halkının gurur günü. Çünkü burada bir tarih yazılıyor"

Devamını oku
23
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI YERLEŞKESİ VE CUMHURİYET MECLİSİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI YERLEŞKESİ VE CUMHURİYET MECLİSİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Meclis ve Cumhurbaşkanlığı binalarının halkın, devletin ve egemenliğin mührü olduğunu belirtti.

Devamını oku
4
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TEKNOFEST KKTC’NİN KAPANIŞ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TEKNOFEST KKTC’NİN KAPANIŞ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

Başbakan Ünal Üstel “Asla vazgeçmeyin, bilgiye ve bilime sarılın, cesur olun, gelecek sizindir” 

Devamını oku
567
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KARARLILIKLA İLERLİYORUZ

Devamını oku
89
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL SANATÇI HÜLYA AVŞAR’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL SANATÇI HÜLYA AVŞAR’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “KKTC, ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONLARINI HAKKIYLA YAPABİLECEK KAPASİTEDE OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPATLAMIŞTIR”

Devamını oku
1011
12
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Başbakan Ünal Üstel: “Engellilik bir kusur değil, birlikte daha güçlü bir toplum olma sebebidir”

Devamını oku
13141516
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ADAKIBRIS” PROJESİNİN İSTANBUL’DA YAPILAN LANSMANINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ADAKIBRIS” PROJESİNİN İSTANBUL’DA YAPILAN LANSMANINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KKTC, İZOLASYONLARA RAĞMEN KARARLILIKLA YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Devamını oku
1718
19202122232425
2627282930311
2345678