BELEDİYELERİN VE SULAMA BİRLİKLERİNİN KIB-TEK’E OLAN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR

BELEDİYELERİN VE SULAMA BİRLİKLERİNİN KIB-TEK’E OLAN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR

BELEDİYELERİN VE BÖLGE SULAR KOMİTESİ’NE BAĞLI SULAMA BİRLİKLERİNİN KIB-TEK’E OLAN BORÇLARININ TAHSİLİNİ DÜZENLEYEN PROTOKOL İMZALANDI

PROTOKOLE BAŞBAKAN ERSAN SANER’İN HUZURUNDA ARIKLI, OĞUZ, EVREN, ÇAVUŞOĞLU VE ÖZÇINAR İLE BÜYÜKYILMAZ İMZA KOYDU

Belediyelerin ve Bölge Sular Komitesi’ne bağlı sulama birliklerinin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) olan birikmiş borçlarının tahsilini düzenleyen protokol Başbakanlık’ta imzalandı.

Protokolün imza törenine, Başbakan Ersan Saner, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ve ilgili diğer bürokratlar katıldı.

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı olmak üzere 4 bakanlığın ortak çalışması sonucu hazırlanan Protokolün imzalanması öncesinde Başbakan Saner konuşma yaptı.

SANER: “40 YILDIR DEVAM EDEN KRONİK BİR SORUN 4 BAKANLIĞIN İŞBİRLİĞİYLE ÇÖZÜME KAVUŞTU”

Saner, konuşmasında, yaklaşık 40 yıldır devam eden kronik bir sorunun 4 bakanlığın işbirliğiyle çözüme kavuştuğunu söyleyerek, imzalanan protokol sayesinde belediyelerin ve sulama birliklerinin Kıb-Tek’e olan birikmiş borçlarının yeniden yapılandırılmasının amaçlandığını belirtti.

Kıb-Tek’e kurumların yaklaşık 255 milyon TL, sulama birliklerinin ise yaklaşık 12 milyon TL borcu olduğunu vurgulayan Saner, bu borçların yeniden yapılandırılmasıyla, belediyelerin ödeme noktasında rahatlayacağını, Kıb-Tek’in ise tahsil edemediği borçları alabileceğini ifade etti.

“BU PROTOKOL İLE SU KULLANIMINA DA ADALET GETİRİLECEK”

Saner, “Bu protokol ile su kullanımına da adalet getirilecek” diyerek, belediyelerin su motorlarının kullanımında kararları artık kendilerinin alacaklarını ve tarifeleri de Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile işbirliği içerisinde düzenleyerek, uygulamaya geçireceklerini kaydetti.

Saner, belediyelerin bu konuda disiplin sağlaması ve üretilen suların halka daha adil bir şekilde dağıtılmasında imkan yaratılacağını söyledi.

Daha sonra protokol; Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı, Maliye Bakanı Oğuz, İçişleri Bakanı Evren, Tarım Bakanı Çavuşoğlu, Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar ve Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Büyükyılmaz tarafından imzalandı.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 12, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “AP BAŞKANININ TERÖRÜ ÖVMESİ AÇIK BİR SKANDAL VE AKIL TUTULMASIDIR”

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Kıbrıs Türk halkının hafızasında şiddet ve acıyla yer etmiş EOKA’ya ilişkin övgü dolu ifadelerine sert tepki gösterdi. Üstel, açıklamasında söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve tarihsel gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

Devamını oku
20

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “SÖZ KONUSU OLAN KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞIDIR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başbakan Ünal Üstel, son günlerde Kıbrıs Türk halkına yönelik tehdit içeren söylem ve gelişmelere dikkat çekerek, bu tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Devamını oku
2122

HÜKÜMETTEN EKONOMİYE CAN VERECEK MİLYARLARCA LİRALIK DESTEK

Başbakan Ünal Üstel, istihdamdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda üretimi artırmayı, çalışanı korumayı ve ekonomiyi büyütmeyi hedefleyen kapsamlı adımları kamuoyuyla paylaştı.

Devamını oku
232425

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “1821’DEN 1963’E UZANAN ZİHNİYET AYNI ZİHNİYETTİR”

Başbakan Ünal Üstel, Rum yönetimi Başkanı Hristotudilis'in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Devamını oku
26

Üstel: "Sporun birleştirici ve tanıtıcı gücüne inanıyoruz.”

KKTC’de düzenlenecek Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası öncesi sporculardan oluşan heyet, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Devamını oku
27

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI SÜREN GİRNE-ÇATALKÖY YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR, HAZİRAN ORTASINDA TAMAMLANACAK”

Devamını oku
2829
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’DEN GKRY’DEKİ GELİŞMELERE SERT TEPKİ

 

"ANAVATAN TÜRKİYE'NİN VE TÜRK ASKERİNİN ADADAN AYRILMASI HAYAL DAHİ EDİLEMEZ”

 

Devamını oku
303112345

EasyDNNNewsCalendar

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345