BAŞBAKANLIK HİMAYELERİNDE GAZİMAĞUSA İLÇESİNDEKİ 102 ŞEHİT AİLESİ VE MALUL GAZİYE MİLLİ MÜCADELE MADALYASI TAKDİM EDİLDİ

BAŞBAKANLIK HİMAYELERİNDE GAZİMAĞUSA İLÇESİNDEKİ 102 ŞEHİT AİLESİ VE MALUL GAZİYE MİLLİ MÜCADELE MADALYASI TAKDİM EDİLDİ

Başbakanlık himayelerinde, Gazimağusa ilçesindeki 102 şehit ailesi ve malul gaziye Başbakan Ünal Üstel’in de katıldığı törenle  Milli Mücadele Madalyası takdim edildi.

Rauf Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşen madalya takdimine Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Vekili Özlem Demir,  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı İzlem  Gürçağ Altuğra, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güvenlik Kuvvetler Komutan Yardımcısı Piyade Albay Kadir Bayraklı milletvekilleri Oğuzhan Hasipoğlu, Resmiye Canaltay, Yasemi Öztürk, Ahmet Savaşan ve Emrah Yeşilırmak  da katıldı.

Başbakan Üstel

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, bugünkü törenin KKTC’nin nereden nerelere, nasıl geldiğini gösteren önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Başbakan Üstel, milli mücadele yıllarında kanı ve  canı pahasına bugünlere gelinmesini sağlayan şehit aileleri ve malul gazilere milli  mücadelenin bir anısını takdim edeceklerini söyledi.

Başbakan Üstel, hayatta olan gaziler ile şehit ailelerinin ömür boyu daha rahat yaşamaları için   hükümet olarak ellerinden gelen ne varsa paylaşmak istediklerini söyledi.

1940’lardan itibaren  mücadele edilerek birçok şehit ve gazi verildiğini, bugün özgür bir vatana sahip bağımsız yaşamın şehitlerin ve gazilerin mücadelesi sayesinde olduğunun ifade etti.

Başbakan Üstel, KKTC’nin adadaki iki egemen devletten biri olduğunu dünyaya duyurmaya çalışırken, geçmişteki verilen büyük mücadelenin örneğini de dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

Bugünlere kadar verilen mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini belirten Başbakan Üstel, KKTC’nin sesini dünyaya duyurana kadar mücadeleyi  halkla birlikte hükümet ve UBP olarak  vereceklerini kaydetti.

Başbakan Üstel, “Gerek ekonomik, gerekse sosyal yönden atacağımız adımlarla dünyaya sesimizi bir kez daha duyuracağız” dedi.

Başbakan Üstel,  bugün bayrak özgürce dalgalanabiliyorsa o günlerde Kıbrıs Türk halkının kanı ve canı pahasına verdiği mücadele sayesinde olduğunu belirterek, Üstel, bugün verecekleri madalyaların milli mücadelenin bir hatırası olduğunu söyledi.

Başbakan Üstel, şehitleri minnet ve saygıyla andı, gazilere şükranlarını sundu.

 

 

-Kasabalı

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kasabalı da, Kıbrıs Türk halkının ada üzerindeki varlığının yok edilmesi için başlatılan saldırıların 1950 yılında başladığını ve Kanlı Noel’in üzerinden 59 yıl geçtiğini hatırlatarak, Kıbrıs Türk halkının adada TMT çatısı altında verdiği var oluş mücadelesini anlattı.

Kasabalı “Bugün özgürce ve  bağımsız, KKTC’de huzur içinde yaşıyor olmamızın mimarları vatan uğruna can veren şehitlerimiz kan veren malul gazilerimizdir.“ dedi.

Kasabalı, “Vatan önce hürriyettir, egemenliktir sonsuza dek bu topraklarda var olmaktır. Çocuklarımıza torunlarımıza  ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli mirastır” ifadelerini kullandı.

Şehitlerin, gazilerin ve Mücahitlerin verdikleri mücadeleyi rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Kasabalı, bugün dağıtılan madalyaların şehit ve gazilerin yaptıkları fedakarlık karşısında devletin ve milletin şükran ifadesi olduğunu sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 22, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627
Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

Başbakan Üstel Rum–Lübnan anlaşması ile artan Rum silahlanmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Üstel şunları vurguladı:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), Lübnan ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması (MEB), KKTC’nin MEB’ini ihlal etmektedir ve KKTC Hükümeti olarak bu anlaşmayı reddediyoruz.”

 

Devamını oku
28
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAMIK KEMAL LİSESİ KIBRIS TÜRK TARİHİDİR, İSMİ DE RUHU DA YAŞAYACAK”

Başbakan Ünal Üstel, Namık Kemal Lisesi’nde yürütülen tadilat ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen projenin yalnızca bir bina yenilemesi değil, Kıbrıs Türk halkının eğitim mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı. Üstel, öğrencilerin güvenli, çağdaş ve güçlü bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin hükümetin en temel önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

 

 

Devamını oku
2930
12345
Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

Başbakan Ünal Üstel “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

 

“5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türk kadınlarına tanınan seçme ve seçilme hakkı, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm dünyadaki demokratikleşme süreçleri ve kadınlar için çığır açıcı bir reformdur.

 

Devamını oku
6
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, GÜZELYURT’TA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirerek hem güncel ekonomik gelişmeleri hem de Ankara temaslarının sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya bölgedeki birçok kurum ve örgütün temsilcileri katıldı.

 

Devamını oku
7
Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı...

 

Başbakan Ünal Üstel’in açıklaması şöyle;

 

 

Devamını oku
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

EasyDNNNewsCalendar

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234