BASBAKAN ERSAN SANER 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ NEDENİYLE TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BASBAKAN ERSAN SANER  19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ NEDENİYLE TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER  DERNEĞİ  ADANA ŞUBESİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Ersan Saner, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi üyeleriyle 75. Yıl Sanat Galerisi'nde bir araya geldi. 
Başbakan Ersan Saner görüşmede yaptığı konuşmada, KKTC'de Türklüğün şanını ve şerefini yerlere bırakmamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Başbakan Saner, Doğu Akdeniz'de Türk ulusunun hak ve çıkarlarını koruyacaklarını, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir ayrışma yaşamadan yollarında kararlılıkla ilerleyeceklerini ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti'yle çok iyi bir uyum içerisinde olduklarını vurgulayan Başbakan Saner, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlerin bize emanet ettiği bu toprakları, iki eşit egemen devlet statüsünde korumaya ve dünyada hak ettiğimiz yeri almak için tam bir senkronizasyon içerisinde çalışıyoruz. Böyle bir uyumu anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile şu anda sağlamak çok önemliydi." diye konuştu.
Türkiye ile KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki iş birliğine dikkati çeken Başbakan Saner, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda 1960 yılındaki Kıbrıslı Türkler yok. Artık 2020 yılında kendi öz düşüncesini sahaya yansıtabilen, ayakları üzerinde duran bir devlete sahip ve anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile güçlü bir şekilde Akdeniz'deki yerini alan bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden bahsediyoruz. Mavi Vatan diye adlandırdığımız denizdeki ve havadaki üstünlüğümüzün de korunması için Türk ulusunun ortak çıkarlarını istediğimiz noktaya taşıyabilmek için de her türlü imkanımızı seferber edeceğimizi her zaman dile getirdik, dile getirmeye de devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'de Türk ulusunun hak ve çıkarları, özellikle bütün dünyanın şu anda gözünü çevirmiş olduğu ve ciddi gaz rezervlerinin olduğu iddia edilen bu mekanda, bizler anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir ayrışma yaşamadan yolumuza kararlılıkla ilerleyeceğimizi ifade etmek istiyorum"
Gazilere ve anavatana her zaman müteşekkir olduklarını belirten Başbakan Saner, gazilerin  gösterdiği cengaverliğin, kendilerinin geleceğe daha emin adım atmalarına imkan tanıdığını belirtti ve “İyi ki varsınız diyorum, aranızdan ayrılan arkadaşlarınızı rahmetle anıyorum. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, sizlere sağlıklı, huzurlu, sevdiklerinizle birlikte nice güzel günler geçirmenizi diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Gaziler Günü'nüzü kutluyorum” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 19, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
303112345
678

Hükümet, sendikaların önerdiği maddelerin dikkate alınarak, hazırlanan yeni tasarının bugün Mecliste görüşüleceğini açıkladı…

“TASARININ, GENİŞ BİR MUTABAKATLA HERKESİN ÜZERİNDE UZLAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE GEÇİRİLMESİ HEDEFİNDEYİZ”

Devamını oku
9101112
13141516

Üstel: “AB kurumlarını, Kıbrıs Türk halkının haklarına, iradesine ve eşit statüsüne saygı göstermeye davet ediyoruz"

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen son Türkiye raporunda Kıbrıs Türk halkına ilişkin değerlendirmelere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Devamını oku
1718

KKTC Başbakanı Üstel, ADF'de Kıbrıs Türkü'nün yaşadıklarını dünyaya anlattıklarını söyledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF), ülkesi açısından çok önemli ve kendileri için dünyaya açılan kapı olduğunu, Kıbrıs konusunu anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

Devamını oku
19

Başbakan Üstel Antalya Diplomasi Forumu 2026’ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu

"Antalya Diplomasi Forumu'nda verilen mesajlar ve kurulan temaslar geleceğin şekillendirilmesinde önemli rol oynayacak"

Devamını oku
202122

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL BRTK’DA KONUŞTU…

"En çok icraat yapan ve yarım kalmış projeleri tamamlayan bir hükümetiz”

“Ülkedeki siyasi istikrar ekonomik istikrarı da getiriyor”

 

Devamını oku
23242526

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Konseyi gayriresmi liderler zirvesi’ne ilişkin açıklamada bulundu.

“AB’nin Kıbrıs meselesindeki yaklaşımı samimiyetten ve adaletten uzak”

Devamını oku
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
45678910