BAŞBAKAN ERSAN SANER SERDARLI’NIN 47’NCİ KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

BAŞBAKAN ERSAN SANER SERDARLI’NIN 47’NCİ KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Serdarlı’nın 47’nci kurtuluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. 
Serdarlı Belediye Başkanı adına As Başkan Ali Barkut törende yaptığı konuşmada, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın ardından Rumların saldırılara devam ettiğini ve 14 Ağustos 1974’de ikinci Barış Harekatının zorunlu olduğunu, böylece işgal altında olan Serdarlı’nın da özgürlüğe kavuştuğunu anlattı. 
Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da “tarihimizi iyi bilmeliyiz, soykırım ve katliamlar unutulmamalı” ifadelerini kullandı. 
“Tarihi unutmamak anlaşma istemiyoruz anlamına gelmiyor” şeklinde konuşan Tatar, eşitlik temelinde, iki devlet çatısı altında bir anlaşmanın olabileceğini söyledi. 
İkinci Barış Harekatı sırasında Serdarlı ve Gazimağusa’nın kurtarıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğüne değinerek, bir kez daha 1974 öncesine dönülmeyeceğini vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından tören resmi geçitle sona erdi. 

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 14, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25
Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

 

 “Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

 

Devamını oku
26
Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

 

 “Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

 

Devamını oku
2728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345