BAŞBAKAN DT. ÜNAL ÜSTEL KARA SINIR KAPILARINDA BAŞLATTIĞI İNCELEMELER KAPSAMINDA GÜZELYURT VE LEFKE BÖLGESİNDE BULUNAN KAPILARI ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN DT. ÜNAL ÜSTEL KARA SINIR KAPILARINDA BAŞLATTIĞI İNCELEMELER KAPSAMINDA GÜZELYURT VE LEFKE BÖLGESİNDE BULUNAN KAPILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Dt. Ünal Üstel, kara sınır kapılarında başlattığı incelemeler kapsamında bugün Güzelyut ve Lefke bölgesinde bulunan kapıları ziyaret etti. Başbakan Üstel, kara sınır kapılarındaki eksikliklerin giderilerek, rahat geçiş imkânı sağlanacağını açıkladı.

Başbakan Üstel, ileriki günlerde Ekonomik Örgütler Platformu ile bir araya gelerek kara sınır kapılarının yenilenmesi, daha güncel ve daha çağdaş bir hale getirilip rahat geçiş ortamının sağlanabilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirterek, bu çalışmaları önümüzdeki hafta masaya yatıracaklarını söyledi.

Ekonomik Örgütler Platformu ile kapılardaki değişikliklerin yapılması için bir protokol imzalayacaklarını da anımsatan Başbakan, “Bizim kendi iş insanımız, kendi iş çevremiz ile kara sınır kapılarındaki sorunları hep birlikte gidereceğiz” dedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Ünal Üstel, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki kara sınır kapılarını ziyaretlerini sürdürüyor.

Geçen haftalarda Lefkoşa ve Gazimağusa ilçelerindeki kara sınır kapılarını ziyaret edip, sorunları yerinde görüp bilgiler alan Başbakan Ünal Üstel, bugün de Güzelyurt ve Lefke ilçelerindeki kapıları gezerek, kara sınır kapılarındaki incelemelerini tamamladı.

Başbakan Üstel’e, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, sınır kapılarının sorunlarını çözmek için kurulan komitede yer alan UBP Lefkoşa Milletvekilleri Ahmet Savaşan ile Alişan Şan, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Lefke milletvekili Fırtına Karanfil, Güzelyurt Polis Müdürü Zafer Zayıfer ile bürokratlar eşlik etti.

Başbakan Üstel, bu çerçevede, ilk olarak Bostancı sınır kapısında incelemelerde bulundu. Başbakan Üstel, burada Güzelyurt Polis Müdürü Zafer Zayıfer’den sınır kapısında yaşanan sorunlar ve ihtiyaçlar konusunda bilgiler aldı.

 “Güzelyurt ve Lefke ilçelerindeki sınır kapılarında iyileştirmeler yapılacak”

Başbakan Ünal Üstel, sınır kapıları ziyaretinin ardından basına açıklamada bulunarak, bir süreden beridir başlattıkları kara sınır kapılarındaki denetleme ve kontrollere bugün devam ettiklerini ifade etti.

Başbakan Üstel, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milletvekilleri, bölgedeki belediye başkanları ve polis müdürleri ve gümrük yetkilileri ile ülke genelindeki kara sınır kapılarına yönelik başlattıkları ziyaretleri bugün tamamladıklarını belirtti.

Bugünkü incelemelerine ilk olarak Güzelyurt İlçesine bağlı Bostancı sınır kapısından başladıklarını anımsatan Başbakan Üstel, sınır kapısının günün koşullarına göre yenilenmesi için yetkililerden yapılan raporları aldıklarını ileriki günlerde de çalışmalar yapılacağını söyledi.

“Bostancı kapısından günde 2 bin kişi giriş-çıkış yapıyor, burada da tıkanıklık yaşanıyor”

Bostancı kapısının Güzelyurt ilçesi ve insanının açısından önemine dikkat çeken Başbakan Üstel, günde 2 bin kişinin giriş çıkış olduğunu ve eksikliklerin tespit edildiğini, burada da diğer sınır kapılarında olduğu gibi tıkanıklıklar yaşandığını yerinde gördüklerini belirtti.

Bostancı kara sınır kapısında giriş çıkışları rahatlatmak için bir takım çalışmalar ve iyileştirmeler yapacaklarını ifade eden Başbakan Üstel, ardından Lefke İlçesindeki Aplıç kapısına geçti.

“İleriki günler de bu sorunları masaya yatıracağız”

Aplıç kapısında da sıkıntılar gördüklerini kaydeden Başbakan Üstel, “Tüm bunları ilgili arkadaşlarımız bir tutanak şeklinde tuttular, ileriki günler de bu sorunları masaya yatıracağız” dedi.

Son olarak Yeşilırmak sınır kapısını ziyaret ettiklerini dile getiren Başbakan Ünal Üstel, aldıkları bilgiler ışığında kapıdan günde 600 civarında bir giriş çıkışın olduğunu ve bu kapıda da eksikliklerin tespit edildiğini söyledi.

 “Ekonomik Örgütler Platformu ile kara sınır kapılarındaki sorunları hep birlikte gidereceğiz”

Başbakan Üstel, ileriki günlerde Ekonomik Örgütler Platformu ile bir araya gelerek kara sınır kapılarının yenilenmesi, daha güncel ve daha çağdaş bir hale getirilip rahat geçiş ortamının sağlanabilmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, bu çalışmaları önümüzdeki hafta masaya yatırıp kara sınır kapılarındaki eksikliklerin tümünün giderileceğini kaydetti.   

Ekonomik Örgütler Platformu ile kapılardaki değişikliklerin yapılması için bir protokol imzalayacaklarını anımsatan Başbakan Ünal Üstel, “Protokolün sonucunda sorunların en kısa zamanda çözülmesi hedefimiz olacaktır” dedi.

Başbakan Üstel “Ekonomik Örgütler Platformunda yer alanların yapacakları çalışma ülkemizde örnek teşkil ediyor. Bizim kendi iş insanımız, kendi iş çevremiz ile kara sınır kapılarındaki sorunları hep birlikte gidereceğiz. Kapıların yenilenmesindeki mali harcamaların tümünü Ekonomik Örgütler Platformu üstlenmiştir. Buradan kendilerine yürekten teşekkür ederim” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 4, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI

Rum Yönetimi makamlarının,  KKTC’de Rumlara ait eski mülkleri sözde yasa dışı şekilde istismar edenleri hedef alan yeni bir tutuklama dalgasını başlatması ile ilgili değerlendirme aşamasında olunduğu haberleri üzerine Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasıdır..

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yer alan ve mülkiyet meselesi devam eden taşınmazlar üzerinden başlatmaya hazırlandığı yeni tutuklama ve kovuşturma dalgası, açıkça siyasi saiklerle yürütülen, hukuka aykırı ve düşmanca bir girişimdir.

 

 

Devamını oku
3112
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına yönelik açıklama yaptı...

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’den,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Yılbaşı Mesajına Tepki

 

Devamını oku
34
5
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL CUMHURİYET MECLİSİ'NDE KONUŞTU...

 

“Gündemimizde halka hizmet, halkın ihtiyacı olan yasaları Meclis’ten geçirmek ve halkı rahatlatmak vardır”

 

Devamını oku
67
Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Ruh Sağlığı Merkezi Açılış törenine katıldı...

 

Törende bir konuşma yapan Üstel, dördüncü yılına giren hükümetin önce siyasi istikrarı sağlayıp, halkın ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirdiğini belirterek, 2012'den yarım kalan projeleri dahi tamamladıklarını söyledi.

 

 

Devamını oku
8910
Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Meslek Edindirme Merkezi açılış törenine katıldı.

Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Meslek Edindirme Merkezi açılış törenine katıldı.

 

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Güzelyurt Meslek Edindirme Merkezi açılış törenine katıldı.

 

Devamını oku
11
12
Başbakan Ünal Üstel, TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Komisyon üyelerini kabul etti….

Başbakan Ünal Üstel, TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Komisyon üyelerini kabul etti….

“KIBRIS TÜRKÜ VAR OLMA MÜCADELESİNDE EN BÜYÜK DESTEĞİ HER ZAMAN ANA VATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDEN ALMAKTA”

Devamını oku
1314
ÜSTEL, “HALKA HİZMET YOLUNDA DÖRT YIL” BAŞLIKLI BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU….

ÜSTEL, “HALKA HİZMET YOLUNDA DÖRT YIL” BAŞLIKLI BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU….

 

Başbakan Ünal Üstel, 2022-2026 döneminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kazandırılan projeler ve icraatları kamuoyu ile paylaştı. “Halka Hizmet Yolunda Dört Yıl” başlıklı basın toplantısında konuşan Üstel, Mayıs 2022’de göreve geldiklerini ifade ederek, “3 yıl 8 ayı geride bıraktık. Hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz” dedi.

 

Devamını oku
15
Üstel: “KKTC’nin güzel yarınlarını birlikte inşa etmeye devam ediyoruz”

Üstel: “KKTC’nin güzel yarınlarını birlikte inşa etmeye devam ediyoruz”

 

KKTC–Türkiye ilişkileri, Kıbrıslı Türkler için yaşamsaldır”

“İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması kapsamında önemli adımlar atmayı hedefliyoruz”

“Biz laf değil, iş üreten bir anlayışı temsil ediyoruz”

 

Devamını oku
1617
BAŞBAKANLIK AÇIKLAMA HK.

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMA HK.

Son günlerde bazı gazetelerde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 150 bin ABD doları tutarında konut alımı karşılığında KKTC yurttaşlığı verileceğine dair iddialara yer verilmiştir.

Devamını oku
18
19202122232425
2627282930311
2345678