BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN ADLİ YIL MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN ADLİ YIL MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN ADLİ YIL MESAJI

“Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti prensiplerinin temel ilke kabul edildiği ülkemizde adalet hizmetinin hızlı ve tarafsız bir şekilde tesis edilmesi için fedakârca çalışan yargı mensuplarımız, toplumumuzun huzur ve refahı için son derece önemli bir görev ifa etmektedirler.

Hukuk devletimizin bütün kurumlarıyla var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rolü üstlenen bağımsız ve tarafsız yargı sistemi, bu hayati görevi ne kadar başarılı bir şekilde yerine getirirse toplumun huzur, güven ve birliğinin tesisine o derecede katkı sağlamış olacaktır.

Yargının bağımsızlığı ve var olan sorunların çözülmesi, yegane hedefi Kıbrıs Türk halkının güven, refah ve huzur içinde yaşaması olan hükümetimizin  en önemli önceliklerdendir.

Hükümetimiz yargı sistemindeki sorunların bir bütün halinde ele alınarak kalıcı çözümler üretilmesine büyük önem vermektedir.

Son zamanlarda ülkemizde  yaşanan adli olayların vatandaşımızı  tedirgin ettiğinin bilincindeyiz.  Bunların azaltılması için toplumsal seferberlik ile  yasama, yürütme ve yargının işbirliği şarttır. Hükümetimiz bu noktada da üzerine düşeni yapmaktan asla geri kalmayacaktır.

Bu doğrultuda adımlar atılırken, yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi, adalet sistemimin hızlı, etkin ve zamanında işlemesi, yargı organlarının ve çalışanlarının daha çağdaş çalışma ortam ve olanaklarına kavuşturulması adına da çalışmalarımız sürecektir.

Hükümetimizin yasal düzeni korumakla görevli hukuk camiasının, bu sorumluluklarını yeni adli yılda da lâyıkıyla yerine getireceğine inancım tamdır.

Hukukun üstünlüğüne bağlılıkla, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine sahip çıkan yargı mensuplarımızın ve bütün hukuk camiamızın yeni adli yılını kutluyor, yeni adli yılın  ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 18, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Maraş Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı...

SAĞLIKTA ÖNEMLİ ADIM; YENİ MARAŞ SAĞLIK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Devamını oku
3031
Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümetten tarihi çifte adım: Asgari ücrette yeni dönem ve sağlıkta önemli düzenleme

Hükümet, çalışma hayatı ve sağlık alanında uzun yıllardır tartışma konusu olan iki önemli konuda tarihi adımlar attı. Asgari ücrette yıllardır süregelen adaletsizlik sona erdirilirken, sosyal sigorta emeklileri ve bazı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar için ilaç katkı payı uygulaması da tamamen kaldırıldı.

 

Devamını oku
123
45678910
111213141516
Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Sosyal Konut Kura Çekimi Törenine Katıldı

 

Başbakan Ünal Üstel, 1. Etap Güzelyurt Sosyal Konut Projesi için başvuran vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen kura çekim törenine katıldı.

 

Devamını oku
17
18192021222324
25262728293031
1234567