BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 20 TEMMUZ BARIŞ VE  ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İN 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJI

 

Sevgili Kıbrıs Türk Halkı;

Esaretten özgürlüğe yürüdüğümüz, yok edilmeye çalışılan bir toplumdan, kendi kendini yönetme iradesini eline almış devlet sahibi bir halka dönüşmemizin en önemli mihenk taşlarından biri olan 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 49. yılını idrak etmenin büyük onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün, bundan tam 49 yıl önce, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin “Garanti ve İttifak Anlaşmalarından” doğan hukuki hakkını kullanarak, Kıbrıs Türk Halkına karşı girişilen sistematik saldırılara, soykırımlara ve Yunan Cuntası’nın adayı tek yanlı Yunanistan’a bağlama girişimlerine son verdiği gündür.

20 Temmuz sadece Türklere değil Rumlara da Barış getiren, insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak, adaya yeniden barış ve huzur ortamını tesis edilmesine imkan sağlayan dünyada eşine az rastlanır gerçek bir Barış Harekatıdır.

Tarihi bir dönüm noktası olan 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı sayesinde bugün halkımız egemen devlet çatısı altında, kendi kimliği ile güven içinde hak ettiği yaşama kavuşmuştur.

Anavatan Türkiyemizin gerçekleştirdiği bu destansı harekat sayesinde bugün, özgür biçimde ve güven içinde geleceğe büyük bir umutla bakıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halklarının sarsılmaz bağlarla geliştirdiği ilişkileri, karşılıklı sevgi saygı ve kardeşlik hukukumuza dayalı olarak geliştirmeye devam ediyoruz.

Aradan geçen 49 yılda, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteği ile halkımız uygulanan tüm haksız baskı ve ambargolara rağmen bu yıl 40. yaşını idrak ettiğimiz cumhuriyetimizi, hak ettiği gibi dünyanın bir parçası yapmak için canla başla çalışıyoruz.

Yanımızda hissetmekten her zaman büyük bir güven duyduğumuz Anavatan Türkiye’nin destekleri ile ülkemizi, eğitimden, ulaştırmaya, sağlıktan turizme, tarımdan, ekonomiye kadar tüm alanlarda geliştiriyor ve Türkiye Yüzyılının bir parçası olarak halkımızı ve devletimizi saygın dünya ülkeleri ailesinin tartışılmaz bir parçası yapmaya hazırlıyoruz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye olarak, uluslararası düzeyde ortak yürüttüğümüz iki devletli çözüm vizyonunuza sıkı sıkıya bağlı kalarak, komşularımıza karşı barışçıl ve uzlaşıcı tutumumuzu sürdürüyoruz.

Tüm dünyaya adadaki gerçeklere uygun iki devletli çözüm modeli temelinde bir çözüme ulaşma çağrılarımızı yineliyoruz.

Bilinmelidir ki;  şartlar ne olursa olsun, Kıbrıs Türkü büyük acılarla ve fedakarlıklarla elde edilen devletine sahip çıkarak onu her daim koruyacak ve yüceltecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, varoluş mücadelemizin unutulmaz liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ı,  zorluklara rağmen büyük bir cesaret ve kararlılıkla harekat emrini veren dönemin T.C. Başbakanı Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin o döneminde görev yapmış tüm  komuta kademesi ile birlikte, özgürlüğümüz için canlarını ortaya koyan Mücahit ve Mehmetçiklerimizi, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, onların manevi şahsiyetleri önünde saygıyla eğiliyorum.

Bu anlamlı günün coşkusu ile tüm 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı'nı selamlıyor, halkımızın Barış ve Özgürlük bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 19, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları, Mesajlar,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829301
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL  ESKİ ERCAN HAVALİMANI’NDA DÜZENLENEN TEKNOFEST KKTC’Yİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ESKİ ERCAN HAVALİMANI’NDA DÜZENLENEN TEKNOFEST KKTC’Yİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ünal Üstel "Kıbrıs Türk halkının gurur günü. Çünkü burada bir tarih yazılıyor"

Devamını oku
23
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI YERLEŞKESİ VE CUMHURİYET MECLİSİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI YERLEŞKESİ VE CUMHURİYET MECLİSİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Ünal Üstel, Yeni Meclis ve Cumhurbaşkanlığı binalarının halkın, devletin ve egemenliğin mührü olduğunu belirtti.

Devamını oku
4
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TEKNOFEST KKTC’NİN KAPANIŞ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TEKNOFEST KKTC’NİN KAPANIŞ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

Başbakan Ünal Üstel “Asla vazgeçmeyin, bilgiye ve bilime sarılın, cesur olun, gelecek sizindir” 

Devamını oku
567
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KARARLILIKLA İLERLİYORUZ

Devamını oku
89
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL SANATÇI HÜLYA AVŞAR’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL SANATÇI HÜLYA AVŞAR’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “KKTC, ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONLARINI HAKKIYLA YAPABİLECEK KAPASİTEDE OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPATLAMIŞTIR”

Devamını oku
1011
12
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Başbakan Ünal Üstel: “Engellilik bir kusur değil, birlikte daha güçlü bir toplum olma sebebidir”

Devamını oku
13141516
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ADAKIBRIS” PROJESİNİN İSTANBUL’DA YAPILAN LANSMANINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “ADAKIBRIS” PROJESİNİN İSTANBUL’DA YAPILAN LANSMANINA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL “KKTC, İZOLASYONLARA RAĞMEN KARARLILIKLA YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Devamını oku
1718
19202122232425
2627282930311
2345678