BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU, TÜRKİYE’DEN GELEN GAZİLERİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN FAİZ SUCUOĞLU, TÜRKİYE’DEN GELEN GAZİLERİ KABUL ETTİ

Başbakan Faiz Sucuoğlu, KKTC’nin 38. kuruluş yıl dönümü nedeniyle KKTC’de bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği, İzmir Şubesi Menderes Temsilciliğinden oluşan heyeti kabul etti. 

Başbakan Faiz Sucuoğlu, gazilerle görüşmesinde yaptığı konuşmada “TC’nin katkılarıyla KKTC’nin tanınacağına inanıyoruz” dedi

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, İzmir Şubesi Menderes Temsilciliğinden Mehmet Çopur ve heyetini KKTC’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, KKTC’nin 38’inci kuruluş yıl dönümünün anlamlı günlerden biri olduğunu belirtti.

Başbakan Sucuoğlu, “Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde ve Cumhuriyet sahibi olmasında sizlerin çok büyük bir katkısı vardır. Bu mücadeleyi hep birlikte verdik. Ülkemizdeki mücahitlerin mücadelesi ile Kıbrıs Türkü özgür ve kendi cumhuriyetinde yaşama hakkına kavuşmuştur. 1974 Mutlu Barış Harekatından bugüne kadar bu huzuru yaşıyoruz” diye konuştu.

1974 öncesi şehitler verdiklerini, evlerini terk etmesinden dolayı yıllarca Kıbrıs Türkü’nün zor koşullarda yaşadıklarını anlatan Faiz Sucuoğlu, “Ama hep inandık. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti gelecek ve bizi kurtaracak. 1974 Barış Harekatı ve ondan sonraki süreç Kıbrıs Türkü’nün kurtuluşu oldu. Kıbrıs Türkü Anadolu ile bağını hiç bir zaman kesmedi” diyerek Türkiye’deki Kurtuluş Savaşında Kıbrıs Türkü’nün ellerindeki altınları yollayarak ufak da olsa bir katkı yaptığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu egemen eşitlik ve devlet görüşünü UBP ve koalisyon ortağı DP’nin de yüzde 100 desteklediklerini anlatan Başbakan Sucuoğlu, KKTC’nin egemen ve bağımsız bir devlet olarak TC Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı girişimlerle tanınacağına inandıklarını belirtti.

ÇOPUR: “BU ANI YAŞAMAK BİZLER İÇİN İNANILMAZ BİR DUYGUDUR”

Kabulde heyet adına konuşan Mehmet Çopur, 47 yıl sonra KKTC’ye gelmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Sizlerle tanışmak ve o anı yaşamak bizim için inanılmaz bir duygudur” dedi.

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 13, 2021,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
345
Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

Başbakan Üstel, Adıyaman’a Gidiyor: “Çocuklarımıza Adalet Sözümüz Var”

 

Yarın Adıyaman’da görülecek, Şampiyon Meleklerimiz de dahil olmak üzere 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında kamu görevlilerine ilişkin duruşma öncesinde, Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet bugün Adıyaman’a hareket etti.

 

Devamını oku
6789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567