BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU, TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZORLUOĞLU’NU KABUL ETTİ

BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU, TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZORLUOĞLU’NU KABUL ETTİ

BAŞBAKAN SUCUOĞLU: “84 MİLYONLUK DEV TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TÜM KURUMLARI, BELEDİYELERİ, CUMHURBAŞKANI, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI VE HALKIYLA KKTC’NİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ”

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, 84 milyonluk dev Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumları, belediyeleri, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve halkıyla KKTC’nin en büyük destekçisi olduğunu vurguladı.

Bunun, KKTC’nin en büyük şansı olduğunu ifade eden Başbakan Sucuoğlu, “2 ayrı devletiz ama tek milletiz” dedi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu kabul etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kabulü için Başbakan Faiz Sucuoğlu’na teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Yeni hükümetin bir an önce kurulup güzel işler yapabilmesi temennisinde bulunan Zorluoğlu, Kıbrıs Türk halkının verdiği büyük mücadeleye her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini, yerel yönetimler olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

KKTC ile aralarında özel bir bağ olduğunu, çok sayıda Karadeniz kökenli vatandaşın KKTC’de yaşadığını ifade eden Zorluoğlu, KKTC’de uzun yıllardır yapılan, ancak Covid-19 pandemisi aksayan Hamsi Festivali’nin 13’üncüsünün bu Pazar Gazimağusa’da gerçekleştirileceğini kaydetti.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği iş birliğinde gerçekleştirilecek hamsi festivaline, Başbakan Sucuoğlu’nu da davet eden Zorluoğlu, festival için hamsileri ve kemençeleriyle geldiklerini, güzel bir organizasyon gerçekleştireceklerini aktardı.

Zorluoğlu, KKTC’de kendilerini evlerinde hissettiklerini ifade ederek, KKTC’de verimli temaslarda bulunacaklarına inanç belirtti.

BAŞBAKAN SUCUOĞLU

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Zorluoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 1974’ten bu yanan KKTC’ye gelip yerleşen çok Karadenizli vatandaş olduğunu söyledi.

KKTC’den Türkiye’ye, Türkiye’den KKTC’ye gidiş gelişlerin tarih boyunca devam ettiğini, bunun da KKTC’de çok zengin, çok kültürlü bir mozaik oluşturduğunu, aynı din, dil, ırktan olmanın ise ortak payda olduğunu anlattı.

KKTC’de yaşayan Karadenizli vatandaşların gerçek anlamda ülkeye adapte olan, çok çalışkan insanlar olduğuna işaret eden Başbakan Sucuoğlu, 84 milyonluk dev Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumları, belediyeleri, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve halkı ile KKTC’nin en büyük destekçisi olduğunu vurguladı.

Bunun KKTC’nin en büyük şansı olduğunu ifade eden Başbakan Sucuoğlu, “2 ayrı devletiz ama tek milletiz” dedi.

Türkiye ile ilişkilerin artarak devam edeceğine dikkat çeken Başbakan Faiz Sucuoğlu, son dönemlerde izlenen Kıbrıs politikası hakkında da Zorluoğlu’na bilgiler vererek, egemen, eşit iki devlet politikası üzerinde durulduğunu anlattı.

HER KONUDA TC İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLİYOR

KKTC’nin tanınan bir cumhuriyet olabilmesi için çabalarının devam ettiğine işaret eden Başbakan Sucuoğlu, her konuda Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket edildiğini kaydetti.

Doğu Akdeniz’deki zenginlik ve stratejik konumu nedeniyle, Kıbrıs’ın öneminin daha da arttığını, zengin ülkelerin gözünü diktiği bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Başbakan Sucuoğlu, bu konuda gereken cevabın Türkiye ile birlikte verildiğini anlattı.

Bölgede yürütülen sondaj çalışmalarına da değinen Başbakan Sucuoğlu, bu konuda da Türkiye ile yürütülen aktif, kararlı politikanın artarak devam edeceğini söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek de eşlik etti.

Konuşmaların sonunda karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu.

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 4, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Haziran 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

“Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

Devamını oku
26

Başbakan Ünal Üstel, Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı...

“Bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve birlik ruhunun büyüdüğü en anlamlı zamanlardır”

Devamını oku
2728293031
12

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile gerçekleştirilen görüşmede, bu ay KKTC’de imzalanması planlanan anlaşma kapsamında KKTC’ye doğal gaz ulaştırılmasını öngören ve “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen doğal gaz boru hattı projesinde gelinen son aşama ile yürütülen çalışmalar ele alındı.

Devamını oku
345

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, UWW PLAJ GÜREŞİ DÜNYA SERİSİ'NDE “EN İYİ TEKNİK” ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ÖMER ÖZYILDIRIM’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Milli Takımı adına yarışarak UWW Plaj Güreşi Dünya Serisi 2. Etabı’nda erkekler kategorisinde verilen “Erkekler En İyi Teknik (Top Technique)” ödülünün sahibi olan KKTC ve Türkiye Güreş Milli Takımı sporcusu Ömer Özyıldırım ile antrenörü Celal Keleş’i kabul etti.

Devamını oku
67
89

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, MİLLİ YÜZÜCÜ DOĞUKAN ULAÇ’I KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Açık Su Milli Takım Seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası’nda 5 kilometre yarışını birinci tamamlayarak Türkiye şampiyonu olan ve 4-8 Ağustos tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alma hakkı kazanan

Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç’ı kabul ederek görüştü.

Devamını oku
10
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’yi kabul etti...

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’yi kabul etti...

“ Türkiye sayesinde güven ve huzur içinde yaşıyoruz”

 

Devamını oku
11
Üstel, CONIFA EURO 2026 şampiyonu KKTC A Milli Futbol Takımı’nı kabul etti: "Özlediğimiz başarı geldi"

Üstel, CONIFA EURO 2026 şampiyonu KKTC A Milli Futbol Takımı’nı kabul etti: "Özlediğimiz başarı geldi"

 

“Ambargolar ve izolasyonlara rağmen gençlerimizi spordan koparamadılar”

 

 

Devamını oku
121314
15
Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu ve Muhalefete Seslendi...

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu ve Muhalefete Seslendi...

 “Hodri meydan! Tarih belirleyelim 2 seçimi bir arada yapalım”

 

Devamını oku
161718192021
22232425262728
293012345