BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI YASİN EKREM SERİM, TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ METİN FEYZİOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI YASİN EKREM SERİM, TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ METİN FEYZİOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Ünal Üstel kabulde yaptığı konuşmasında, sayın Yasin Ekrem Serim ve sayın Metin Feyzioğlu’na yeni görevlerinde başarılar dileyerek, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Lefkoşa elçiliği ile koordineli ve işbirliği içinde çalışmaya devam edileceğini belirtti. 

Yerel seçimler sonrası yarım kalan projelerin ivedi şekilde bitirileceğini belirten Başbakan Üstel, “Ülkede yapılması planlanan yeni projeler, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile bitirilerek halkımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ise kabulde yaptığı konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurieti’nde bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Yavru Vatan Kıbrıs’a yaptıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Lefkoşa Büyükelçiliği ile birlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılması planlanan projeler için çalışmalara başladıklarını, bu kapsamda 15 Ocak 2023 tarihinde Mağusa İlçesine Başkonsolosluk binasının açılacağı bilgisini verdi.

Print
Yayınlanma tarihi: Kas 28, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345