BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KAYA’YI KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KAYA’YI KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KAYA’YI KABUL ETTİ

 
Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Akdağoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
 
Başbakan Ünal Üstel kabulde yaptığı konuşmasında, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve “20 Temmuz; Kıbrıslı Türklerin esaretten kurtulduğu ve özgürlüğüne kavuştuğu, bizler için anlam ve önemi büyük tarihlerden birisidir. Bugün bu adada özgürce yaşıyor ve egemen bir devlete sahipsek, bunu 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’na borçluyuz. KKTC için böylesine anlamlı bir tarihte, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yeni Ercan Havalimanı’mızı açmanın ve ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC'ye kablo ile elektrik getirilmesine yönelik projenin imzalarını atmanın da mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ise kabülde yaptığı konuşmada, 49 yıl önce gerçeleştirilen 20 Temmuz Barış Herekatı’nın yıldonümünde adada bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Kaya, KKTC’nin tanınması ve uluslararası camiada hak ettiği yeri alması için mücadele edeceklerini vurguladı.
Print
Yayınlanma tarihi: Tem 21, 2023,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2324252627281
2

Başbakan Ünal Üstel, Ortadoğu’da devam eden ve pek çok ülke gibi Adamızı da etkisi altına alan savaşın bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Üstel, “Bölgede artan askeri gerilim, dün İngiliz üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve olası yeni gelişmeler karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin etkilenmesi ihtimaline karşı alınabilecek tedbirleri Sivil Savunma Başkanlığımızla ele aldık. Toplantıda sivil savunma kapasitesi, acil durum planlamaları ve kurumlar arası koordinasyon mekanizmalarını detaylı şekilde gözden geçirdik” dedi.

Devamını oku
345678
9

Başbakan Ünal Üstel, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni’ne Katıldı...

"HALKIMIZ RAHAT OLSUN"

Törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel , Baf şehitlerini saygı ve minnetle anarak, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Osmanlı'nın adayı İngilizlere devretmesinden sonra başladığını hatırlattı.

Devamını oku
101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345