BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAKİT AKIŞI BUGÜN BAŞLIYOR”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: “NAKİT AKIŞI BUGÜN BAŞLIYOR”

 

Başbakan Ünal Üstel, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan “2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” uyarınca ilk nakit akışının bugün itibariyle başlayacağını açıkladı.

Üstel, 560 milyon TL’lik mali kaynağın, enerji arz güvenliğinin temin edilmesi amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunun Aksa Enerji Üretim A.Ş.’ye Olan Borçlarının Devlet Borcu Olarak Devralınması Hakkında 21.04.2022 tarih ve 84 sayılı Yasa Gücünde Kararname” uyarınca kullanılacağını kaydetti.

Başbakan Üstel, 2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması uyarınca Türkiye’den sağlanan ilk nakit akışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Üstel, bu kapsamda, 560 milyon TL’lik Türkiye Cumhuriyeti kaynağının KKTC Maliyesine aktarılacağını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti arasında imzalanan işbirliği anlaşmaları aracılığıyla ülkeye her yıl düzenli olarak kaynak aktarıldığına işaret ederek, “İki ülke arasında 14 Nisan 2022 tarihinde imzalanan ‘2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’ uyarınca ilk nakit akışı bugün itibari ile başlayacaktır” dedi.

Bu kapsamda 560 milyon TL’lik Türkiye Cumhuriyeti kaynağının KKTC Maliyesine aktarılacağını ifade eden Üstel, şunları kaydetti:

“Söz konusu mali kaynak, enerji arz güvenliğinin temin edilmesi amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan ‘Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunun Aksa Enerji Üretim A.Ş.’ye Olan Borçlarının Devlet Borcu Olarak Devralınması Hakkında 21.04.2022 tarih ve 84 sayılı Yasa Gücünde Kararname’ uyarınca kullanılacaktır.

Anavatan Türkiye’nin her alanda olduğu gibi,  bu zor zamanlarda da bizlere vermiş olduğu destek   mutluluk vericidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile bir süredir gündemimizde  olan elektrik temininde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve enerji arz güvenliğinin artırılması adına ilk adımı atmış oluyoruz.

Bu kapsamda bizlere her alanda yaptığı  desteklerinden  dolayı ülkem ve halkım adına  başta  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,   Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ve onların nezdinde  tüm Türk milletine şükranlarım sunarım.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda yanımızda olduğunu bilmek,bunu yaşamak ,bizim  için paha biçilmez  bir değerdir.Bundan sonrada,Türkiye’nin her zaman olduğu gibi yanımızda olacağına yürekten inanmaktayım.”

Print
Yayınlanma tarihi: May 13, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2728

Başbakan Üstel, Hristodulidis’in savunma anlaşmasına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi...

“Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimleri asla kabul etmiyoruz”

Devamını oku
2930123
456

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, YAPIMI DEVAM EDEN SADRAZAMKÖY YOLU İLE ÇATALKÖY-DEĞİRMENLİK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU…

“HÜKÜMETİN İSTİKRARLI DURUŞU VE ANAVATAN "TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İMZALANAN MALİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇERÇEVESİNDE UZUN ZAMAN ÖZLENEN YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİ”

Devamını oku
78910
11121314

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL, “BİRLİKTE ÜRETİYORUZ" ETKİNLİĞİNE KATILDI…

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE KARŞI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ”

Devamını oku
15

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

ÜSTEL: “HİÇ KİMSENİN KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BAĞINI KOPARMAYA GÜCÜ YETMEZ!”

Devamını oku
1617

Üstel: “KKTC’nin TDT Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı düzeyinde temsili dış politikamızın başarısıdır

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilmesinin, hükümetin Türkiye’nin desteğiyle son dört yılda yürüttüğü aktif, kararlı ve vizyoner dış politikanın sonucu olduğunu belirtti.

Devamını oku
181920212223
Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Yeni Devlet Hastanesi ve Cypfruvex’teki soğuk hava deposu tesisinde incelemelerde bulundu...

Başbakan Ünal Üstel Güzelyurt Yeni Devlet Hastanesi ve Cypfruvex’teki soğuk hava deposu tesisinde incelemelerde bulundu...

Projede gelinen son aşama hakkında bilgi alan Üstel, hastanenin kısa süre içerisinde halkın hizmetine sunulacağını söyledi

 

Devamını oku
24
Başbakan Ünal Üstel, Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini kutladı

Başbakan Ünal Üstel, Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini kutladı

Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Olağanüstü Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Reşat Akar ve yeni yönetimde görev alanları kutladı.

 

Devamını oku
25
Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde Konuştu...

 

 “Kimsenin basın özgürlüğünü kısıtlamıyoruz…

 

Devamını oku
262728293031
1234567