BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI’NIN 59. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI’NIN 59. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

Başbakan Üstel: “Kamu çalışma saatleri değişecek, kademeli olarak tam gün eğitime geçilecek”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) 59. Olağan Genel Kurulu, KTTO Mustafa Çağatay Konferans Salonu’nda yapıldı, Oda Meclisi Üyeleri belirlendi.

Genel Kurula Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Maliye Bakanı Alişan Şan, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, HP Genel Başkanı Kudret Özersay,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu ve bazı milletvekilleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul’da, Divan Başkanlığına Günay Çerkez, Divan Başkan vekilliğine Yağmur Özyalçın  ve Divan sekreterliklerine de  İzzet Adiloğlu ve Nilay Onbaşı Üresin getirildi.

Genel Kurul, Oda Başkanı Turgay Deniz’in açılış konuşması ve misafir konuşmacıların Genel Kurul’a hitabıyla devam etti.

 

Başbakan Üstel: “İş dünyası ve muhalefetle bir araya gelerek çalışmaya hazırım”

 

Başbakan Ünal Üstel, KTTO Genel Kurulu’na hitap ettiği konuşmasına “59’uncu Genel Kurulunuz size ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek başladı.

Ülkedeki enerji sorununa değinen Başbakan Üstel, geçmişte uygulanan çoklu tarifenin yeniden hayat bulması için çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki aylarda bunun yeniden uygulanacağını söyledi.

Başbakan Üstel, ülkede yaşanan tüm sorunlarla ilgili iş dünyası ve muhalefetle bir araya gelerek çözümler üretmek için çalışmaya hazır olduğunu da vurguladı.

Kamudaki çalışma saatleri ve tam gün eğitim konularında da açıklamalarda bulunan Başbakan Üstel, önümüzdeki yaz kamunun çalışma saatlerinin değiştirilerek düzenleneceğini, önümüzdeki yıl ise kademeli olarak tam gün eğitime geçileceğini duyurdu. Genel sağlık sigortasını ve yaz boyunca komitelerde görüşülen yasaların önümüzdeki dönem Meclis’ten geçirmeyi hedeflediklerini de belirten Başbakan Üstel, “Tüm bunları yapmak için istikrara ihtiyaç var” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 17, 2022,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
303112345
678

Hükümet, sendikaların önerdiği maddelerin dikkate alınarak, hazırlanan yeni tasarının bugün Mecliste görüşüleceğini açıkladı…

“TASARININ, GENİŞ BİR MUTABAKATLA HERKESİN ÜZERİNDE UZLAŞABİLECEĞİ ŞEKİLDE GEÇİRİLMESİ HEDEFİNDEYİZ”

Devamını oku
9101112
13141516

Üstel: “AB kurumlarını, Kıbrıs Türk halkının haklarına, iradesine ve eşit statüsüne saygı göstermeye davet ediyoruz"

Başbakan Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen son Türkiye raporunda Kıbrıs Türk halkına ilişkin değerlendirmelere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Devamını oku
1718

KKTC Başbakanı Üstel, ADF'de Kıbrıs Türkü'nün yaşadıklarını dünyaya anlattıklarını söyledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF), ülkesi açısından çok önemli ve kendileri için dünyaya açılan kapı olduğunu, Kıbrıs konusunu anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

Devamını oku
19

Başbakan Üstel Antalya Diplomasi Forumu 2026’ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu

"Antalya Diplomasi Forumu'nda verilen mesajlar ve kurulan temaslar geleceğin şekillendirilmesinde önemli rol oynayacak"

Devamını oku
202122

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL BRTK’DA KONUŞTU…

"En çok icraat yapan ve yarım kalmış projeleri tamamlayan bir hükümetiz”

“Ülkedeki siyasi istikrar ekonomik istikrarı da getiriyor”

 

Devamını oku
23242526
27282930123
45678910