Kurban Bayramını kutladığımız bu anlamlı günlerde, ülkemizin daha refah günlere ulaşması için güzel dileklerde bulunurken, bayramın öncelikle sağlık, huzur ve muhabbet ortamında kutlanmasını temenni ederim.
Başbakan Ünal Üstel:
Son dönemde ülkede yaşanan elektrik krizinin bir daha yaşanmaması için hükümet olarak her türlü önlemi alma ve bu konuda gerekli çalışmaları yapma konusunda kararlıyız.
Başbakan, bu akşam yaptığı yazılı açıklamada, "yakıt sağlayıcı firmadan kaynaklanan yakıt ve arızalar nedeniyle ülkede son günlerde yaşanan elektrik sorununu hızlı bir şekilde çözmek ve halkı mağdur etmemek için yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını" belirtti.
Başbakan Ünal Üstel’in geçen hafta açıkladığı mini ekonomik paket içinde yer alan, sosyal yardım, cemile yardımı ve engelli maaşı alanlara bayram katkıları Kurban Bayramı’ndan önce ödenecek.
Başbakan Ünal Üstel Yaşanan elektrik kesintileri tüm ülkede ciddi sorunlar ve haklı tepkilere neden olmuştur. Bu çağda böylesi bir sorun nedeniyle halkın, işletmelerin, kurumların elektriksiz kalmasının izahı doğru bir şekilde yapılmak durumundadır.
ARAMA ÇALIŞMALARINDA BULUNAN İKİ NAAŞIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, YENİ BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI
Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde yapılan DNA çalışmaları tamamlandı. Naaşlardan birinin henüz 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu belirlendi.
Başbakan Ünal Üstel, Devlet Laboratuvarı’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı...
“Yeni Devlet Laboratuvarı Dünya Standartlarında”
Üstel: “Söz uçar, eser kalır sözünden yola çıktık ve eserlerimizle ülkemize mühür vurduk”
“Biz hiçbir sözümüzü havada bırakmadık”
BİR NAAŞA DAHA ULAŞILDI
Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları neticesinde bir naaşa daha ulaşıldı.
Girne açıklarında yaşanan gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmaları neticesinde bugün bir naaşa daha ulaşılmıştır.