Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ülkemizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve yeni eğitim öğretim yılını kutluyorum.
Başbakan Ünal Üstel: “Dayanışma ruhu içerisinde bu güzel eseri devletimize veriyorlar”
Başbakanlık’ta gerçekleşen ve saat 17.00'de başlayan kabulde, Maliye Bakanı Alişan Şan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da hazır bulundu.
Görüşmede, Maliye Bakanı Alişan Şan, UBP Genel Başkan vekili ve milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan, Maliye Bakanı Müsteşarı Burak Şoföroğlu da hazır bulundu.
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Kıbrıs Türk halkının güvenliği, refahı, egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsüne ilişkin açıklaması üzerine teşekkür
“Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve güvenliği konusundaki kararlı duruşunuz bizlere güç vermektedir.”
Başbakan Ünal Üstel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Üstel’in mesajı şöyle:
Başbakan Ünal Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Zirvesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik destek mesajına ilişkin yazılı bir
Başbakan Üstel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL AÇIKLAMA YAPTI...
Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin KKTC ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik girişimlerine tepki göstererek, Kıbrıs Türk halkının meşru haklarından ve Türkiye ile yürütülen stratejik projelerden taviz verilmeyeceğini vurguladı.