Başbakan Faiz Sucuoğlu, "Türkiye ve Anadolu ile et ile tırnak gibiyiz. Türkiye'deki bir üzüntü bizi burada hasta eder, Türkiye'deki bir sevinç bizi burada coşturur. Biz hiçbir dönemde kendimizi ayrı gayri görmedik." dedi.
Başbakan Faiz Sucuoğlu da sahada ter dökeceklere başarılar dileyerek, maçın sonunda dostluğun kazanması temennisinde bulundu.
Başbakan Faiz Sucuoğlu, gazilerle görüşmesinde yaptığı konuşmada “TC’nin katkılarıyla KKTC’nin tanınacağına inanıyoruz” dedi
Başbakan Faiz Sucuoğlu, Meclis Mavi Salon’da yer alan kabulde yaptığı konuşmada, 15 Kasım 1983’te kurulan KKTC’nin bugünkü noktaya kolay gelmediğini belirterek, adanın coğrafik konumunun stratejik önemi nedeniyle tarih boyunca belli güçlerin adaya hakim olmak istediğini söyledi.
Başbakan Faiz Sucuoğlu da, pazartesi günü KKTC’nin kuruluşunun 38’inci yıl dönümünün kutlanacağını belirterek, bugünlere kolay gelinmediğini, birçok şehit ve gazi verildiğini, büyük bir mücadele örneğiyle bugünlere gelindiğini ifade etti.
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI ÜNAL ÜSTEL, 4. ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU’NA (ADF2025) KATILMAK ÜZERE ANTALYA’YA GİTTİ.
Başbakan Üstel foruma katılmak için gittiği Antalya’da basın mensuplarına açıklamada bulundu;
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "VATANDAŞIMIZA SAHİP ÇIKTIK, ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı açıklamalarda sosyal medya üzerinden KKTC vatandaşlarına yöneltilen hakaret içerikli söylemler için polise başvuruda bulunduklarını duyurdu ve vurguladı:
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL 9. AKDENİZ AYRELLİ FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI
BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL "İNSANIMIZIN REFAHINI ARTIRMAK İÇİN YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"