BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KARPAZ BÖLGESİNDE TEMASLARDA BULUNDU

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL KARPAZ BÖLGESİNDE TEMASLARDA BULUNDU

Başbakan Ünal Üstel, Karpaz bölgesinin KKTC’nin “incisi” ve vazgeçilmezleri olduğunu belirterek, bu bölgeye destek ve yatırımların süreceğini kaydetti

“KARPAZ'IN DEĞERİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başbakan Ünal Üstel  Karpaz bölgesinde temaslarda bulundu ve açılışlara katıldı. Yenierenköy’de temasları sonrası basın toplantısı düzenleyen Başbakan Üstel, Karpaz bölgesine ve bu bölgede yaşayan kadınlar, gençler, çocuklar ve yaşlılara verilen öneme dikkat çekti.

Başbakan Üstel’e, Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da eşlik etti. Bakırcı, burada yaptığı konuşmada, hükümetin bölgeye verdiği desteğe teşekkür ederek, Karpaz bölgesinde yapılan açılış ve atılan temellerden dolayı duydukları sevinci dile getirdi.

Başbakan Üstel, hükümet olarak bugün Karpaz bölgesinde bir çok açılış, temel atma töreni ve temaslarda bulunduklarını kaydetti. Duyarlı iş insanlarının katkılarıyla yatırımları sürdürdüklerini, bugün de bölgede özel eğitim merkezi yapımı için adım atıldığını ve çağdaş modern bir binaya kavuşacaklarını ifade eden Başbakan Üstel, Yenierenköy Lisesinde de çocukların hizmetine sosyal aktivite alanı kazandırıldığını kaydetti.

TİKA tarafından desteklenen Karpaz Araştırma İstasyonu’nun da bölgeye kazandırıldığını ifade eden Başbakan Üstel, “Karpaz KKTC’nin incisidir. Burada yaşayan kadınlarımızı gençlerimizi desteklemek için çalışıyoruz, bizim vazgeçilmezimizdir” dedi.

Yenierenköy’deki eski sağlık ocağının belediyeye devredileceğini ve binanın sosyal aktivite alanı yapılacağını ifade eden Başbakan Üstel, bölgede spor alanları yaratılacağını, mevcut sahanın da ihaleye çıkılarak, gereken onarım adımlarının atılacağını anlattı.

Karpaz bölgesindeki kadınlar, gençler ve çocukların, bölge insanının, vazgeçilmezleri olduğunu, bu yatırımların da bunu gösterdiğini belirten Başbakan Üstel, bölgede kadınlara yönelik verilecek destekleri anlattı ve amaçlarının, kadın girişimcilerin artması, ekonomiye ve üretime kazandırılması olduğunu vurguladı.

Başbakan Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da eğitimlere devam ettiğini ifade ederek, bölgeye yönelik destek ve yatırımların süreceğini söyledi.

Bölgeye yönelik verilen sözlerin yerine getirilmesinden ve halka yönelik sosyal yatırım desteklerine teşekkür eden Bakırcı, tüm bunları sevinçle karşıladıklarını ve göz ardı edilen Karpaz bölgesinin değerini yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Belediyecilik hizmeti yanında sosyal anlamda da çalışmalara devam edeceklerini ve bu alanı geliştireceklerini ifade eden Bakırcı, yaşlılara verilen değerin önemine de vurgu yaptı.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 30, 2024,
Haber Kategorisi: Basın Açıklamaları,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Kasım 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Heyetini Kabul Etti

 

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığını hatırlatarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Devamını oku
30311
Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

Başbakan Üstel: “Siyasi istikrar ve turizm politikalarının devamlılığı sektörün en büyük güvencesidir”

 

“Ercan Havalimanı, Girne Antik Liman ve Ada Kıbrıs projeleriyle turizmde tarihi bir dönüşüm başlattık”

 

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 34. Olağan Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada, turizmin Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kalbi olduğunu vurguladı.

 

Devamını oku
2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567